Future Banking Gala a reprezentant momentul oportun pentru a sărbători excelența în industria financiară. Conceptul celei de-a patra ediții a Galei Future Banking a fost despre accelerarea inovației sau a unor tendințe care duc bankingul mai departe in direcția bună. Aici puteți vedea care au fost premianții din acest an.

CEC Bank a fost câștigătorul categoriei „The Acceleration Champion in Online & Mobile Banking”, iar premiul a fost ridicat de Mugur Podaru, Director Direcția Operațiuni la Distanță, CEC Bank.

În cadrul ceremoniei, Mugur a spus că premiul „este rodul muncii unei echipe care se concentrează pe migrarea serviciilor bancare din forma tradițională, prin care noi suntem consacrați, în cea digitală. Iată că am realizat schimbări vizibile în piața bancară și continuăm să le facem păstrând în aceeași măsură și rețeaua de unități pe care o avem. Suntem singurii cu numărul acesta în piață.”

CEC Bank este una dintre băncile care au trecut printr-o transformare profundă în ultimii ani, trecând de la modelul tradițional la cel digital.

Instituția financiară are cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de peste 69,8 miliarde lei, la jumătatea anului 2023.

De altfel, Mugur Podaru a menționat, în intervenția sa în cadrul Galei, că menținerea rețelei teritoriale și dezvoltarea produselor digitale a fost una dintre provocările CEC Bank. El a spus că utilizatorii parcurg un flux digital, totul se întâmplă automat, ceea ce a facilitat toată experiența de utilizare.

„Atât în partea de onboarding sunt mulți clienți care aveau nevoie de servicii bancare și care au venit pe canalul nostru digital CEC_In, cât și cei care erau în căutarea unor produse de creditare, fie că vorbim de un card de credit sau de credit de nevoi personale. Totul se întâmplă digital, inclusiv debursarea banilor, în momentul în care se semnează contractul. Sunt servicii care sunt derulate online cu motoare decizionale automate, fără ca nimeni să stea în spate, sunt algoritmi de calcul care măsoară niște indicatori și la sfârșit iau o decizie.”

Oficialul CEC Bank a spus că au în lucru o serie de proiecte noi pentru piața bancară și în 2024. El a afirmat că banca lucrează la un proiect care va digitaliza instrumentele de debit.

„Credem că vom fi printre primele bănci, dacă nu chiar prima, din România care vom putea procesa cecuri și bilete la ordin într-o formă electronică.”

Foto: Ovidiu Udrescu