BT Pensii, compania care administrează fondul de pensii facultative Pensia Mea, anunță un beneficiu nou, comision zero din contribuții.

La nivelul pieței fondurilor de pensii facultative, comisionul este de până la 5% din contribuție, procent stabilit prin cadru legal.

„Pensiile sunt un subiect pe buzele multor români, din multe puncte de vedere. Noi ne dorim să fie unul pozitiv, care să îi facă pe români să fie mai pregătiți pentru viitor. Suținem economisirea pe termen lung prin costuri reduse și simplitate în gestionarea contului de pensie facultativă. Ne bucurăm că peste 27.000 de persoane au ales să își planifice viitorul financiar prin Pensia Mea. Ne-am propus să fim prima opțiune pentru oamenii care își construiesc viitorul, pentru cei care azi muncesc și economisesc”, a spus Aurel Bernat, Președintele Consiliului de Administrație BT Pensii.

Compania BT Pensii este coordonată de Corina Cojocaru, Director General și are active de 129 milioane lei.

Ce înseamnă Pensia Mea de la BT Pensii?

Mai exact, este un venit suplimentar, fiind un fond de acumulare de care o persoană poate beneficia după vârsta de 60 de ani.

Participarea la acest fond de pensii facultativ este flexibilă, deoarece contribuția lunară poate fi modificată oricând sau poate fi suspendată o perioadă, cu posibilitatea reluării. Valoarea minimă este de 60 de lei/lună, iar cea maximă, de 15% din venitul brut lunar;

În plus, se pot obține și facilități fiscale: atât contribuția personală, cât și cea oferită de angajator este deductibilă fiscal până la echivalentul în lei a 400 euro/an;

Gestionare facilă a banilor, pentru că plata se face direct din contul curent sau de către angajator. De asemenea, clienții au acces la instrumente online, cum ar fi Contul online de pe site-ul BT Pensii, unde pot verifica inclusiv suma acumulată, respectiv Calculatorul de buget.

Pensia facultativă completează sistemul public de pensii și pensia privată obligatorie, însemnând bani acumulați pentru o viitoare pensie.

În România, pensia publică medie este de 54,4% din salariul mediu net, și anume 1.772 de lei, confom Institutului Național de Statistică (martie 2022).

Vârsta medie a populaţiei este de 42 de ani, iar segmentul 50-54 de ani are cea mai mare pondere din total (8,9%), conform aceleiași surse (ianuarie 2022).

Sursă foto: BT Pensii