2B Intelligent Soft, companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, raportează o cifră de afaceri de 11,8 milioane de lei în primul semestru din 2022, similară cu cea înregistrată pentru aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 2,5 milioane de lei, o apreciere cu 27%.

În ceea ce privește împărțirea cifrei de afaceri pe linii de business, divizia „Dezvoltare Software” (DEV) a contribuit cu 44% la cifra de afaceri aferentă primului semestru din 2022. DEV cuprinde dezvoltare și implementare software – aceste activități având o contribuție de 65% în cadrul acestei linii de business, cât și servicii de mentenanță și evoluție – activitățile din această categorie reprezentând 35% din venituri.

În ceea ce privește cea de-a doua linie de business, IT, Infrastructură și Cloud (IT), aceasta este alcătuită din servicii și implementare, revânzare echipamente și software. Această linie de business a contribuit cu 56% la veniturile generate în prima jumătate a anului 2022.

Din totalul veniturilor generate în prima jumătate a anului 2022, aproximativ 38% dintre acestea au fost venituri recurente, similar cu primul semestru din 2021. Compania înregistrează o creștere constantă a valorii absolute a veniturilor recurente, respectiv veniturile asociate serviciilor de suport și actualizări pentru aplicațiile existente ale clienților. Veniturile recurente au o pondere substanțială în rezultatele ambelor divizii, acestea reprezentând factorul de stabilitate pentru activitatea Bento, fiind un indicator al maturității serviciilor livrate.

Cel mai important eveniment la nivelul anului 2022 pentru companie este semnarea contractului aferent proiectului de finanțare câștigat în cadrul Programului Operațional Competitivitate (POC 2014-2020). Sub numele „Platforma pentru Transformare Digitală Modulară în Mediul Enterprise și Sectorul Public", proiectul are o valoare de circa 25 de milioane de lei, dintre care aproximativ 15 milioane reprezintă fonduri nerambursabile.

Odată cu demararea activităților vizate în cadrul acestui proiect, se consolidează două direcții complementare ale strategiei Bento în jurul produselor software proprii sub același plan de acțiuni. Dezvoltarea funcțională a produselor proprii, Bento Field Service Management (FSM) și Bento Mobile Device Management (MDM), obiectiv asumat față de investitorii și acționarii companiei și susținut de finanțarea obținută prin capital privat, este acum integrat cu o suită de dezvoltări în zona de platformă și infrastructură software, al căror obiectiv este modularizarea aplicațiilor Bento în cadrul unei singure familii de produse.

La finalizarea acestui proiect, Bento va avea în portofoliu, pe lângă aplicațiile software, proprietate intelectuală proprie, superior dezvoltate și prezente în piață, și o platformă software comună care va include mult mai multe aplicații Bento și care va funcționa integrat, fiind promovată ca o familie de produse. În totalitatea ei, platforma dezvoltată cu sprijinul fondurilor europene este menită să automatizeze și optimizeze procesele din cadrul organizațiilor în care unul sau mai multe module ale acesteia vor fi implementate.

Bento este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puținele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. Produsele și soluțiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale și internaționale care activează în domenii diverse, precum energie, FMCG, utilități, telecomunicații, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuție, transporturi și servicii.