Banca Transilvania a lansat încasările instant în euro, serviciu gratuit datorită căruia persoanele fizice și juridice primesc, pe loc, banii de la una dintre băncile din Europa, parte din sistemul de decontare TIPS. Astfel, BT devine singura bancă din România care oferă clienților această facilitate.

Plățile instant au fost lansate în România acum trei ani de Transfond, Banca Transilvania și CEC Bank, însemnând posibilitatea de a transfera lei, în timp real și non-stop, către celelalte bănci din România care au aderat la acest sistem. De asemenea, clienții Băncii Transilvania pot urmări primirea banilor prin Neo și BT24.

„Facem încă un pas în ceea ce privește transferurile bancare instant în România. Clienții au acum acces la un serviciu care înseamnă acces rapid la banii primiți dintr-o țară din Europa. Rata de adopție este deja foarte bună: încă din prima zi de la activarea serviciului, aproape 15% din încasările clienților BT în euro sunt instant. Mulțumim BNR-ului pentru susținere și implicare, în calitate de administrator al sistemului de plăți TIPS în România și care asigură mecanismele de conectare la sistemele de decontare europene”, spune Leontin Toderici, Director General Adjunct Operațiuni, Banca Transilvania.

Dezvoltatorul soluției IT pentru încasările și plățile instant în euro la Banca Transilvania este Montran, lider pe piața sistemelor de plăți pentru infrastructura băncilor centrale și comerciale, cu 20 de ani de activitate în România și 40 de ani la nivel mondial. Peste 100 de bănci comerciale și circa 60 de bănci naționale din 70 de țări folosesc sisteme de plăți implementate de această companie.

Banca Transilvania pregătește, de asemenea, lansarea plăților instant în euro. 

Foto: Dreamstime