Adrian Mihai, co-fondator și CEO al FAN Courier, a fost ales președinte al Asociației Family Business Network Romania (FBN), cea mai importantă organizație românească de promovare a antreprenoriatului românesc şi a afacerilor locale de familie.

Mihai este al treilea Președinte al FBN România din istoria acestei organizații, aducând un plus de experienţă prin poziţia sa anterioară de Membru al Consiliului Director al acestei asociații.

Consiliul Director al Asociației Family Business Network România este format din 6 membri: Adrian Mihai – Președinte, Anca Vlad – Vicepreședinte, Florin Madar – membru, Dan Ștefan – membru, Gabriel Marin – membru și Mihaela Hărșan – Secretar General.

„[…]Voi dezvolta politica de încurajare a colaborarii între firmele cu capital românesc. Pentru mine este o provocare să duc mai departe această asociație. Cred cu tărie că este nevoie să împărtășim cu antreprenorii români ideea afacerii de familie ca tradiție, să învățăm împreună să construim companii și branduri care să devină moșteniri importante pentru familiile noastre și pentru societatea din care facem parte. Vom continua să ajutăm firmele româneşti aflate la prima generaţie să înveţe să facă transferul de putere către noua generaţie. Antreprenorii români trebuie să ştie că orice provocare au de rezolvat, undeva în lumea aceasta cineva deja a găsit o rezolvare la problema respectivă, iar noi, ca organizaţie, putem să-i ajutăm. […]Cu cât România va avea mai multe afaceri de familie puternice, cu atât întreaga societate va prospera și va fi un loc mai bun în care românii să își dorească să trăiască sau în care să se întoarcă din alte țări ale lumii”, a spus Adrian Mihai la momentul alegerii sale ca Președinte.

Înființată în anul 2012, Family Business Network România („FBN România”) urmărește să popularizeze în România conceptul de „afacere de familie”, astfel cum este recunoscut la nivel european.

Asociația vrea să aducă la cunoștința autorităților existența şi potențialul afacerilor de familie, dar și obligativitatea unui parteneriat al statului român cu acestea, după modelul ţărilor vest-europene.

FBN România este și membră a European Family Businesses.