Membrii Asociației CFA România, asociația profesioniștilor în investiții, au ales Președintele și componența Consiliului Director care va conduce organizația în următorii doi ani (noiembrie 2024 – 2026). Funcția de Președinte va fi deținută de Adrian Codirlașu, CFA, iar cele două funcții de Vicepreședinte vor fi deținute de Alexandra Smedoiu, CFA și de Andreea Nica, CFA.
Trezorier al organizației va fi în continuare Cosmin Paraschiv, CFA care alături de Mihaela Luția, CFA - la primul mandat în cadrul organizației, Dorin Badea, CFA, Dragoș Cabat, CFA, Mugur Popescu, CFA, și Mihai Purcărea, CFA, membrii aleși ai Consiliului Director, vor conduce și vor contribui la dezvoltarea și notorietatea asociației.
Adrian Codirlașu este noul Președinte al Asociației CFA România
Adrian Codirlașu, CFA – Președinte al Asociației CFA România, declară: “Le mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată, și pot sublinia că vom continua să avem o “voce” puternică și consistentă, contribuind cu informații relevante și susținând profesionalizarea industriei financiare căreia îi aparținem. De asemenea, vom menține strategia de a ne implica în proiecte de impact pentru societate, cum sunt cele de educație financiară, dar și în inițiative de susținere și dezvoltare a economiei românești.”
Citește și:
Asociația CFA România este organizația profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA®), calificare administrată de CFA Institute (USA) având misiunea de a promova interesele specialiștilor in investiții și de a menține standarde ridicate de integritate și excelență profesională.
Titlul CFA® este unul dintre cele mai prestigioase din lume in randul profesionistilor din domeniul financiar. Administrat de catre CFA Institute, programul CFA este un program post-universitar, care pregateste si testeaza candidatii in domeniul eticii si standardelor profesionale, analizei situatiilor financiare, economiei, managementului de portofoliu, analizei si evaluarii diverselor instrumente financiare si de investitii.
Câți economiști dețin titlul CFA
Astazi, in lume exista peste 170.000 de detinatori ai acestui titlu, majoritatea fiind afiliati la cele 160 organizatii membre ale CFA Institute.
Candidatii pentru titlul CFA® trebuie sa promoveze o serie de trei examene cu frecventa anuala. Fiecare examen presupune cca. 250-300 de ore de studiu individual. In plus, sunt necesari 3 ani de experienta profesionala relevanta in domeniul financiar, precum si aderarea la un cod de standarde etice si profesionale stricte.
Citește și:
In prezent, Asociatia CFA Romania are peste 250 de membri, detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA®). Profesionistii, membrii Asociatiei CFA Romania, lucreaza pentru institutii de reglementare, institutii supranationale, institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere de valori mobiliare, firme de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta, sectorul public, institutii de invatamant, companii care activeaza in diverse sectoare economice etc.