OTP Bank România anunță că va finanța cu opt milioane de euro finalizarea parcului de retail „Funshop Park Turda”, proiect al dezvoltatorului imobiliar Scallier.

„Prin acest proiect interesant de retail marcăm o nouă etapă a parteneriatului cu Scallier la nivel local. [...] Hotărârea Scallier de a dezvolta un standard verde de parc de retail, împreună cu buna poziționare și mixul de chiriași internaționali, ne-au oferit oportunitatea de a ne implica și de a susține acest proiect, pentru a contribui la dezvoltarea retailului local”, punctează Gyula Fatér, CEO al OTP Bank Romania.

Mai exact, denumit „Funshop Park Turda”, proiectul de retail dezvoltat de Scallier va pune la dispoziția viitorilor chiriași circa 9.000 metri pătrați de spații comerciale, construite pe un teren cu o suprafață de 24.000 mp, iar galeria de retail va include aproximativ 18 magazine și minimum 270 de locuri de parcare.

În trecut, OTP Bank România a finanțat și dezvoltarea Funshop Park Focșani, inaugurat anul trecut, al doilea proiect de retail al Scallier în România după finalizarea parcului comercial din Roșiori de Vede, pe care l-a inaugurat tot în 2021.

Cât despre Scallier, Managing Partner-ului companiei, Wojciech Jurga, precizează atât că aceasta dezvoltă în mod „activ” noi proiecte și oportunități de investiții pe piața din România, cât și „speranța” că parteneriatul cu OTP Bank va continua, prin alte viitoare proiecte similare.

OTP Bank este implicată în finanțarea companiilor locale, continuă să sprijine modele de afaceri durabile care se adaptează la condițiile în continuă evoluție și este un partener dedicat în finanțarea dezvoltărilor imobiliare comerciale care respectă mediul înconjurător. Parcul de retail din Turda va fi certificat prin standardul internațional de evaluare ecologică BREEAM, asemenea tuturor proiectelor dezvoltate de Scallier în România.

Parcul de retail Funshop Pak Turda va fi dat în folosință la finalul celui de-al treilea trimestru al anului. În prezent nu există alte proiecte moderne de retail în Turda, iar alături de hypermarketul Kaufland, care va funcționa ca ancoră pentru proiectul comercial, noul parc va deveni un punct de reper al orașului. Printre chiriași se numără Tedi, Hervis Sports, New Yorker, DM, Flanco, Animax, KIK sau Noriel.

Fondată în 2011, Scallier este o companie care dezvoltă și administrează active în sectorul imobiliar de retail din Europa. Aceasta este specializată în sectorul parcurilor comerciale, strip mall-urilor și facilităților comerciale independente.

Credit foto: OTP Bank