Exim Banca Românească pune la dispoziția IMM-urilor și companiilor cu capitalizare medie un plafon de 50 de milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții, în urma unui acord de finanțare încheiat cu Banca Europeană de Investiții.

„Acordul de împrumut încheiat cu Banca Europeană de Investiții ne permite să facilităm accesul la finanțare pentru IMM-uri, piesa centrală a agendei de creștere economică, printr-un nou instrument care completează foarte bine gama noastră de produse. Exim Banca Românească va continua să fie finanţator al economiei și, de aceea, ne propunem să exploatăm în beneficiul net al întreprinzătorilor români toate resursele financiare disponibile pentru accelerarea dezvoltării business-ului local”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al Exim Banca Românească.

Companiile care aplică pentru o astfel de finanțare beneficiază de o rată de dobândă redusă comparativ cu dobânda standard pentru un credit de investiții, iar perioada de creditare este corelată cu proiectul de investiții finanțat.

Fondurile pot fi accesate pentru achiziționarea, renovarea sau extinderea de active corporale, finanțarea achiziției de terenuri esențiale din punct de vedere tehnic pentru investiții, achiziționarea de active - altele decât teren și clădiri, precum echipamente de construcții, în vederea închirierii către terți, investiții în active necorporale etc.

Exim Banca Românească operează o rețea națională de distribuție de 83 de sucursale și 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, rețea care îi permite să fie aproape de clientela de retail și corporate și să implementeze diverse programe de dezvoltare românești și europene.