CEC Bank a acordat credite în cadrul programelor guvernamentale FamilyStart și StudentInvest în valoare de peste 100 milioane de lei, în cadrul a doua tranșe de plafoane succesive.

Pentru al doilea an consecutiv, CEC Bank a continuat parteneriatul dezvoltat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și cu Fondul Român de Contragarantare și a acordat credite în cadrul programelor guvernamentale FamilyStart și StudentInvest.

Dobânda, comisioanele de analiză, precum și comisioanele de gestiune a garanțiilor sunt subvenționate de către stat, pentru ambele programe, iar garanțiille sunt disponibile în limita unor plafoane alocate băncilor, pe baza unor analize și calcule de risc.

Anul acesta, programul a înregistrat un succes mult mai mare comparativ cu anul trecut, plafoanele alocate CEC Bank epuizându-se în prima fază foarte rapid, pe fondul unei cereri neașteptat de mari, mult peste nivelul înregistrat în 2022.

Astfel, în această primă etapă au fost acordate peste 300 finanțări în valoare de aproximativ 25 milioane de lei în cadrul programului StudentInvest și 190 finanțări în valoare de aproximativ 25 milioane de lei în cadrul Programului FamilyStart.

Dat fiind interesul crescut al clienților pentru astfel de produse în acest an, CEC Bank a solicitat majorarea plafoanelor de garantare în condițiile relansării produselor de finanțare cu caracteristici recalibrate conform nivelului de risc asociat, precum și cu obiectivele băncii privind capitalul și lichiditatea.

Noile finantari sunt acordate pe o perioada maximă de 5 ani si beneficiaza de o perioada de utilizare de 1 an, în conformitate cu politica de risc a băncii și respectând termenii contractuali stabiliti de comun acord cu toate părțile implicate.

Cererile deja primite în prima fază și nesoluționate au fost reevaluate cu prioritate, potrivit noilor condiții de creditare, în limita noului plafon.

Această a doua tranșă a depășit nivelul alocat inițial, pentru programul FamilyStart solicitându-se 35 milioane lei și pentru StudentInvest 25 milioane lei. În acest sens, se estimează că, până la finalul anului, banca va acorda credite pe cele două programe în limita unui plafon de garantare de peste 100 milioane lei.

Foto: Dreamstime