Vista Bank lansează, în parteneriat cu Romania Green Building Council (RoGBC), creditul imobiliar Vista Green Home, un produs în sprijinul clienților care aleg să cumpere sau construiască locuințe verzi, prietenoase cu mediul înconjurător.

Noul produs oferă finanțare cu costuri preferențiale (dobândă și comisioane) pentru clienții persoane fizice care achiziționează, modernizează, extind sau construiesc locuințe rezidențiale certificate sau pre-certificate ca locuințe verzi (Green Homes) de către RoGBC. În plus, clienții pot beneficia cumulat de discountul de dobândă pentru virarea veniturilor lunare la Vista Bank, accesând astfel cea mai avantajoasă ofertă de credit imobiliar din portofoliul băncii.

„O locuință verde reprezintă o investiție ideală într-un viitor mai bun, deoarece asigură un trai mai sănătos și mai confortabil, un impact scăzut asupra mediului și, nu în ultimul rând, aduce proprietarilor economii pe termen lung prin costurile reduse la utilități și reparații. Prin creditul Vista Green Home oferim viitorilor proprietari o alternativă mai avantajoasă de finanțare față de creditele standard”, a menționat Ecaterina Ciuraru, Director Marketing și Dezvoltare Produse, Vista Bank.

Locuinţele verzi certificate de RoGBC îndeplinesc o serie de criterii de sustenabilitate care asigură atât un impact minim asupra mediului, cât și o calitate superioară a vieții pentru proprietari. Astfel, proiectele verzi presupun o performanță energetică ridicată, un consum de apă diminuat, mai multă lumină naturală, aer curat în interior, confort acustic, materiale durabile (reparații mai rare), design multifuncțional, amenajare peisagistică, utilizarea de materiale non-toxice, emisii reduse de carbon, sistem de sortare și colectare a deșeurilor, acces rapid la mijloacele de transport în comun sau facilitarea transportului pietonal, cu bicicleta sau mașina electrică. Din punctul de vedere al costurilor, investiţiile inițiale în calitate și performanţă energetică sunt compensate în timp prin economiile realizate din facturile lunare mult mai mici la energie și reparaţii.

Andrei Botiș, Președintele Romania Green Building Council, a subliniat că provocarea climatică climatică necesită deopotrivă angajamentul companiilor și al cetățenilor. Romania Green Building Council este o asociație non-profit care promovează responsabilitatea faţǎ de mediu în sectorul construcțiilor, fiind organizația care acordă certificarea Green Homes. Green Homes (locuințe verzi) reprezintă cel mai cunoscut și mai robust sistem de certificare la nivel național pentru sectorul rezidențial

Vista Bank este prezentă pe piața bancară din România începând cu anul 1998, fiind cunoscută anterior sub numele de Marfin Bank. În 2018, banca a fost preluată de grupul Vardinogiannnis din Grecia. Astăzi, instituția bancară are o rețea de 31 de sucursale și 320 de angajați.