Antreprenorii din industria creativă se află astăzi în avangarda unei revoluții în comerțul și cultura digitale – ei produc conținut distractiv, interactiv și educativ pentru comunitățile online, în moduri inovatoare. Pentru a sprijini această categorie de afaceri mici în creștere, Visa lansează programul Visa Ready Creator Commerce.

Inițiativa globală are scopul de a ajuta platformele care se adresează creatorilor, cum ar fi companiile de comerț social și jocuri video, să integreze instrumente financiare – inclusiv plăți mai rapide și mai flexibile prin Visa Direct, recompense și donații.

„Creatorii reinventează și extind ecosistemul întreprinderilor mici”, a spus Vanessa Colella, SVP și Global Head of Innovation and Digital Partnerships la Visa. „Vrem să valorificăm dimensiunea și acoperirea rețelei noastre pentru a sprijini această comunitate să prospere. Prin programul Visa Ready Creator Commerce, construim un element de conexiune – reunind platformele și companiile de tehnologie pentru a oferi instrumente financiare moderne în economia creatorilor.”

Plăți mai rapide pentru antreprenorii din industria creativă

Economia creatorilor este una dintre categoriile de afaceri mici cu cea mai rapidă creștere, având peste 50 de milioane de artiști, muzicieni și creatori care publică conținut ca sursă de venit cu normă întreagă sau cu jumătate de normă. Comerțul social, care include munca depusă de aceștia, este așteptat să ajungă la 1.200 de miliarde de dolari până în 2025.

Pentru multe companii mici, fluxul de numerar este o provocare constantă. Creatorii trebuie să circule rapid capitalul pentru a valorifica oportunitățile și a genera creștere. Astfel, 69% dintre cei care au participat la sondajul realizat de Visa au declarat că timpul de așteptare a încasărilor le încetinește creșterea, iar 88% dintre ei ar colabora cu o platformă care oferă plăți instant (sondaj pe platforme de tip marketplace - martie 2020. Comandat de Visa și realizat de Raconteur în rândul a 750 de vânzători de pe platforme de comerț online, dintre care 224 reprezintă creatori digitali).

Accesul imediat la venituri îi poate ajuta să profite de momentele virale, deschizând noi oportunități pentru publicitate, branding și parteneriate. Prin intermediul programului Visa Ready Creator Commerce, platformele se pot conecta la Visa Direct, permițând creatorilor să-și acceseze fondurile aproape în timp real (disponibilitatea reală a fondurilor variază în funcție de instituția financiară destinatară, tipul de cont al destinatarului, regiune și dacă tranzacția este la nivel național sau transfrontalier).   

Posibilitatea de a primi cadouri, recompense și donații de la fani și followeri este un alt instrument esențial prin care creatorii își pot monetiza munca și dezvolta afacerea. Prin programul Visa Ready, platformele eligibile pot permite oferirea de recompense și crearea de abonamente, deblocând noi fluxuri de venit la nivel global.

Programe dedicate creatorilor

Pentru a aduce aceste soluții și parteneriate în prim-plan, Visa lucrează la soluții comerciale adresate creatorilor, împreună cu diverse companii precum Linktree, Marqeta, Rutter și SamCart.

„Lumea se schimbă și, pentru mulți, ciclul tradițional de salarizare la două săptămâni devine din ce în ce mai depășit – mai ales, odată cu creșterea economiei creatorilor și a comerțului social”, a afirmat și Simon Khalaf, Chief Product Officer, Marqeta. „Posibilitatea de a beneficia de încasări mai rapide reprezintă un avantaj semnificativ pentru afacerile creative și suntem mândri să sprijinim Visa în programul Visa Ready Creator Commerce. Platforma modernă Marqeta de emitere a cardurilor face posibilă emiterea instantanee a cardurilor și efectuarea plăților digitale care stau la baza creșterii continue și a succesului economiei creatorilor”.

Alex Zaccaria, CEO și co-fondator, Linktree a spus că este esențial să oferim creatorilor noi instrumente, resurse și căi de a face bani din munca lor online.

„Soluțiile de plăți Visa și SamCart îi vor ajuta pe creatori să fie plătiți mai repede, oferindu-le posibilitatea de a reinvesti în afacerea lor pentru a-și susține creșterea. SamCart este una dintre cele mai mari platforme de comerț online, concepută pentru și de către creatori. Cei peste 40.000 de creatori care lucrează cu noi au avut câștiguri cumulate de peste 2,8 miliarde de dolari cu ajutorul soluțiilor noastre”, a declarat și Brian Moran, co-fondator și director de strategie, SamCart. „Mulțumită noului program Visa, vom putea ajuta creatorii să obțină acces la aceste fonduri în doar câteva minute, prin simpla utilizare a cardurilor lor Visa de debit.”

+

Programul Visa Ready Creator Commerce face parte din eforturile permanente ale Visa de a educa și de a sprijini antreprenorii din ecosistemul creatorilor. La începutul acestui an, Visa a lansat Programul Visa Creator, o experiență imersivă derulată pe parcursul unui an, pentru a susține creatorii să-și aprofundeze cunoștințele despre tehnologia care stă la baza NFT-urilor și să înțeleagă mai bine cum își pot monetiza creativitatea cu ajutorul noilor tehnologii.

+

Visa Ready este un program de parteneriate de lungă durată, cu peste 11 categorii de produse, care ajută companiile să dezvolte și să lanseze soluții de plată ce îndeplinesc standardele Visa de securitate și funcționalitate la nivel global.

Cu peste 500 de parteneri și 160 de soluții, Visa Ready oferă o platformă prin care acești inovatori în domeniul plăților își pot promova soluțiile pe piață (și prin care clienții pot identifica soluțiile care se aliniază nevoilor lor în zona plăților). Puteți afla aici mai multe informații despre acest program.

Foto: Visa