Veridion, în colaborare cu Banca Transilvania, va organiza cea de-a doua ediție a hackatonului "Hacking Big Numbers", între 5 și 7 aprilie la The Villa.

Evenimentul se concentrează pe aplicarea practică a cunoștințelor în analiza datelor și inteligență artificială pentru a răspunde la provocări reale, venite din partea Veridion și a partenerilor săi, cu premii totale de 15.000 de euro. De asemenea, participanții vor putea sa se înscrie intr-un turneu bazat pe conceptul de 20 de întrebări, adaptat pentru a explora date de companie cu ajutorul tehnologiilor de Machine Learning (ML).

Veridion utilizează tehnologia de inteligență artificială (AI) pentru a analiza miliarde de pagini web pe săptămână, cu scopul de a construi și menține o bază de date cu adevărat precisă, la scară globală, de date despre companii. În prezent, baza de date a ajuns la peste 80 de milioane de profiluri de companii.

Datele lor acoperă fiecare aspect al unei afaceri, de la identificare, locații și clasificare la oferte de produse, subiecte ESG și multe altele.

Veridion utilizează tehnologie avansată de „scraping” și învățare automată (machine learning) pentru a înțelege peisajul de afaceri în continuă expansiune și pentru a oferi datele rezultate prin API-uri adaptate pentru echipele de data science, permițând luarea deciziilor de business la scară largă.

Valoarea totală a finanțărilor obținute de la investitori de venture capital se ridică la 7,5 milioane de dolari în prezent, cu o ultimă rundă de investiții de 6 milioane de dolari, anul trecut.

Bazele de date obținute astfel pot fi apoi utilizate de companii pentru găsirea de furnizori, automatizarea proceselor de ”underwriting”, modelare de risc, cercetare de piață, etc.

Hacking Big Numbers I

Prima ediție din iulie anul trecut a cunoscut 14 echipe care au intrat în competiție, cu AIsite câștigând premiul principal și bounty-ul pentru Website Generation Challenge, totalizând 7.500 de euro, pentru soluția lor inovatoare de modernizare automată a site-urilor web.

Aproximativ 70% dintre participanții la prima ediție au provenit din domenii tehnice, și anume dezvoltare software, inginerie, analiză de date și administrare IT, subliniind accentul evenimentului pe tehnologie avansată și inovație.

Ce aduce nou ediția aceasta?

Această nouă ediție se distinge prin parteneriate noi, provocări captivante, premii substanțiale, mentorat de excepție și angajamentul direct al echipei ML Veridion. Participanții pot opta pentru înscriere individuală sau în echipe de 3-5 persoane și sunt încurajați să-și aducă propriile idei sau să accepte challenge-uri de la parteneri.

Hackathon-ul vine cu o nouă provocare: un turneu bazat pe conceptul de 20 de întrebări, reinventat pentru a explora date de companie cu ajutorul tehnologiilor de Machine Learning (ML). Participanții vor aplica metode de analiză de date și raționament logic pentru a dezvălui informații ascunse ale companiilor, testându-și abilitățile tehnice și creativitatea.

Resurse și premii

O gamă largă de resurse va fi disponibilă pentru participanți, inclusiv acces la date detaliate despre companii, API-uri ChatGPT, și infrastructură dedicată. Proiectul digital care rezolvă cel mai bine din punct de vedere tehnic o problemă reală va fi recompensat cu 5.000 de euro, plus premii specifice pentru fiecare provocare.

Mai multe detalii se găsesc pe site-ul dedicat hackathonului, unde vă puteți înregistra gratuit până la 05.04.2024, fie că aveți deja o echipă sau nu.

„Participarea la un hackathon poate fi motivată de dorința de a câștiga premii sau de a întâlni mentori inspiraționali, însă valoarea adăugată reală vine din oportunitatea de a interacționa cu persoane cu mentalități similare. Astfel de evenimente oferă șansa unică de a construi conexiuni semnificative cu antreprenori, investitori și profesioniști talentați, accelerând progresul personal și profesional printr-o rețea extinsă de contacte valoroase”, a spus Florin Tufan, CEO Veridion.

Evenimentul oferă ateliere interactive și sesiuni de mentorat, contribuind semnificativ la dezvoltarea profesională și personală a participanților în domeniile AI, business și produse digitale. De asemenea, participanții au oportunitatea de a explora în mod direct posibilități de colaborare cu Veridion și partenerii săi.

Pe lângă recunoașterea aptitudinilor tehnologice, evenimentul deschide uși pentru colaborări viitoare cu Veridion și partenerii săi, oferind o platformă de networking care poate deschide uși în domeniul tehnologiei AI și Big Data.