Fostul director juridic global al UiPath, Vasile Țiple, lansează Goodlegal, o platformă de infrastructură juridică menită să ofere companiilor un cadru al operațiunilor, pentru a atinge conformitatea legală prin valorificarea celor mai recente progrese tehnologice și a standardelor din industria de tehnologie. 

Goodlegal este o platformă unică care faciliteaza conformitatea legală pentru companii, având ca scop simplificarea juridicului, oferind persoanelor fizice și companiilor o platformă de infrastructură juridică pron care sa poata colabora usornintern si extern cu partenerii lor contractuali. Platforma oferă diverse funcționalități, de la generarea de documente, inclusiv asamblarea lor prin drag-and-drop, până la documente juridice standard, editor și analiză de text juridic, semnătură electronică, funcționalități de automatizare și integrări, prin care orice companie poate obține o conformitate legală solidă și cadrul juridic operațional în cel mai scurt timp.

„Ne propunem ca Goodlegal să devină «sistemul de operare juridic» acceptat de industrie, un model standard pentru cum să vă puneți la punct infrastructura juridică. Scopul nostru imediat este să fim platforma juridică de bază pentru toate startup-urile și să le ajutăm să ajungă la următoarea etapă în evoluția companiei lor, în timp ce obiectivele noaste pe termen mediu și lung includ companii mari pentru care să dezvoltăm diverse integrări, creând un ecosistem Goodlegal, pentru orice companie, indiferent de dimensiunea sau industria ei”, spune Vasile Țiple.

În prezent, nu există o platformă care sa ofere o infrastructură juridică preconstruită necesară pentru operațiunile zilnice ale unei companii. Întreaga piață a tehnologiei juridice a fost construită în jurul unor functionalitati foarte specifice, fără a lua în considerare imaginea de ansamblu a ceea ce ar putea avea nevoie o companie pentru a se conforma legal.

Chiar și piața juridică a utilizatorilor finali a evoluat în două direcții diferite: platforme create pentru avocații externi, pe de o parte, și platforme create pentru avocații interni, pe de altă parte. Goodlegal abordează ambele directii de piață, abordând atât nevoile firmelor de avocatură, cât și ale avocaților interni ai unei companii.

Goodlegal a primit o investiție pre-seed de 1,2 milioane de euro de la primii investitori ai UiPath, Earlybird Digital East Fund (care au condus runda de finanțare), Credo Ventures și Daniel Dines, dar și de la cel mai recent fond de investiții în tehnologie, Underline Ventures.