După succesul înregistrat pe piața locală, PayU, eMAG și Alpha Bank România extind serviciul Instant Money Back și în Ungaria, astfel încât clienții eMAG care efectuează plăți online cu un card salvat și fac un retur, primesc contravaloarea produselor returnate în maximum 30 de minute de la soluționarea returului.

„Prin introducerea soluției Instant Money Back, PayU, împreună cu partenerii săi, a oferit un produs  unic în Europa, pe care, după lansarea pe piața locală, îl implementează pentru prima dată pe o piață externă. Pe fondul accelerării generate de pandemie a plăților cu cardul, acest serviciu a contribuit la creșterea încrederii și îmbunătățirea experienței celor care fac cumpărături pe platformele de comerț electronic, oferindu-le un context sigur, simplu și rapid pentru a face achiziții online. Prin lansarea Instant Money Back nu oferim doar o experiență bună la achiziție, ci și una similară la returnarea banilor”, a spus Elena Gheorghe, Country Manager PayU România.

Instant Money Back este rezultatul parteneriatului dintre PayU – eMAG - Alpha Bank, care utilizează platformele Mastercard MoneySend și VISA Direct.

La rândul său, Mircea Balica, Payments Platform Manager eMAG, a spus: “Căutăm permanent să le oferim clienților noștri servicii cu valoare adăugată, care îi ajută să economisească timp și bani. Prin intermediul Instant Money Back, mai bine de jumătate de milion dintre clienții eMAG din România au primit banii înapoi în câteva minute de la validarea unui retur. În plus, atunci când fac un retur la easybox, clienții Genius primesc banii înapoi pe card imediat ce au închis ușa lockerului. Ne bucurăm că putem oferi acum acest serviciu extrem de apreciat acasă și clienților noștri din Ungaria”.

Serviciul Instant Money Back este un proiect dezvoltat și lansat în premieră europeană în 2019, în România, Alpha Bank certificând acest nou tip de tranzacție, în timp ce PayU România a dezvoltat întregul flux operațional care facilitează realizarea tranzacției în mai puțin de 30 de minute pentru clienții eMAG. Pentru a beneficia de Instant Money Back, clienții eMAG pot utiliza cardurile deja salvate în cont sau pot salva cardul la finalizarea comenzii.

“Dezvoltarea acestui serviciu împreună cu un retailer important și în premieră europeană a reprezentat un pas semnificativ pentru Alpha Bank Romania. La doi ani distanță, suntem încântați să putem susține creșterea clienților noștri în regiune, tot printr-o colaborare cu PayU și eMAG, în urma căreia punem la dispoziția partenerilor noștri un serviciu inovator, menit să îmbunătățească semnificativ experiența de plată a consumatorilor din piața vecină”, a afirmat Viorel Vasile, Director Unitatea Carduri în cadrul Alpha Bank România.