Cu ocazia aniversării de trei ani, SeedBlink lansează raportul anual care analizează tendințele pieței, a principalilor jucători și a impactului platformei în Europa și la nivelul Europei Centrale și de Est, realizat împreună cu Horvath Consulting.

Raportul arată că, în primele zece luni ale anului, nivelul de finanțare al startup-urilor tech în România a ajuns la 226 milioane de euro, cu 36% mai mult față de 166,4 milioane de euro in 2021, în ciuda inflației ridicate și a situației macroeconomice.

„Investițiile în start-upurile românești din domeniul tehnologiei cresc de la an la an, ceea ce ne arată că ecosistemul se maturizează. În ciuda scăderii numărului de runde de finanțare, creșterea de 36% a nivelului de fonduri atrase în primele zece luni ale anului reflectă un avans. În același timp, CEE este una dintre regiunile din Europa în care finanțarea cu capital de risc se extinde cel mai rapid. Prognoza pentru 2023 indică faptul că investițiile în regiune vor continua să crească, subliniind potențialul neexploatat al regiunii", spune Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink.

În același timp, comunitatea de investitori SeedBlink a sprijinit start-upurile europene de tehnologie cu 58 de milioane de euro în ultimii trei ani, mobilizând în total o sumă de 150 milioane de euro împreună cu VC-uri și angel investors.

+

De la lansarea sa în 2020, SeedBlink a finanțat 67 de companii europene de tehnologie, dintre care 49 din România (zece anul acesta).

În august 2022, compania a achiziționat Symbid, prima companie de equity crowdfunding din lume, consolidând astfel un portofoliu total de 256 de companii și 67.500 de investitori.

Printre cele mai mari runde de investiții din acest an pe SeedBlink se numără Druid, Brio, Finqware din România și start-upuri din regiune precum Alcatraz AI (Bulgaria), Brainhero (Austria), Hunch (Serbia), PD Neurotechnologies (Grecia).

Raportul complet e disponibil aici.

Foto: Dreamstime