UniCredit Bank a fost selectată de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) drept instituție de credit parteneră pentru derularea Programelor naționale de stimulare a înființării și dezvoltării IMM-urilor în perioada 2022-2027.

În contextul programului național „Start-Up Nation-România 2022“, UniCredit poate pune la dispoziția beneficiarilor selectați conturi dedicate măsurilor instituite prin Ordinul MAT 1.111/28.06.2022, soluții de prefinanțare pentru realizarea cheltuielilor aferente proiectului eligibil sau credite de investiții pentru asigurarea co-finanțării proiectului.

În plus, clienții au acces și la o ofertă de tranzacționare ce include conturi curente și soluții digitale dintre cele mai moderne.

Astfel, în cadrul pachetelor tranzacționale Creativ și GeniusIMM oferite de UniCredit clienților companii, dar și entităților fără personalitate juridică, aceștia pot beneficia de până la trei certificate digitale calificate gratuite, pe care le pot utiliza imediat atât pentru semnarea documentelor în relație cu parteneri de afaceri sau instituții publice, dar și pentru a semna electronic documentele aferente accesării programului în relație cu MAT. 

De asemenea, prin creditul punte, UniCredit Bank poate finanța până la 100% din valoarea ajutorului de minimis, iar prin creditul de investiții pentru cofinanțare, până la 100% din valoarea cofinanțării. Pentru toate structurile de finanțare, dobânda prevăzută este ROBOR 6M + marja de 2,5%; comision la acordare de 0,5% din valoarea creditului și un comision de administrare de 1% din valoarea creditului.

„Ne bucurăm să putem susține și facilita acest program, care a generat un interes foarte mare în rândul IMM-urilor, pentru care accesul la astfel de ajutoare financiare nerambursabile este esențial în această perioadă. La UniCredit Bank am fost și vom continua să fim parteneri în efortul pentru susținerea economiei, dar și al segmentului de întreprinderi mici și mijlocii. Le rămânem în continuare alături antreprenorilor, susținându-i în eforturile lor și asigurând instrumente adecvate contextului economic general și acces la soluții digitale moderne”, a spus Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv al diviziei Retail UniCredit Bank.

Potrivit procedurii de implementare a programului Start-up Nation, alocația financiară acordată start-up-urilor este de până la 100.000 lei per beneficiar, pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui loc de muncă, sau 200.000 lei per beneficar, pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă prin intermediul programului.

În program mai sunt și alte șase bănci partenere la care aplicanții pot aplica pentru contul de grant: Banca Transilvania, BCR, OTP Bank, CEC Bank, BRD și Alpha Bank.

Sursă foto: Dreamstime