UniCredit Bank susține companiile în demersurile pe care le întreprind pentru creșterea eficienței și obținerea independenței energetice, angajament care va facilita tranziția către o economie mai durabilă, în conformitate cu strategia și planul strategic de ESG (Environmental, Social, Governance).

Concret, banca a accelerat acordarea de finanțări pentru realizarea proiectelor de investiții menite să conducă la eficientizarea consumului de energie electrică, inclusiv prin instalarea de panouri fotovoltaice, clienților companii din cele mai diverse sectoare de activitate, de la agricultură și industrie alimentară și până la sectorul public, telecom, sănătate și IT. În paralel, insituția financiară susține și investițiile realizate de producătorii de energie din surse regenerabile.  

Obiectivele UniCredit

Daniel Sava, Șef Departament Finanțări Corporate în cadrul UniCredit Bank spune că fundamentele ESG sunt o parte integrantă a modelului de afaceri al băncii, concomitent cu susținerea cliențior demersurile către o economie durabilă.

„Observăm o orientare activă a companiilor din cele mai variate industrii către proiecte de eficientizare a consumului de energie electrică prin investiții în panourile fotovoltaice. Ne dorim să fim parte din acest proces de evoluție al clienților și comunităților noastre și suntem pregătiți să îi susținem cu finanțări structurate în concordanță cu nevoile lor. Am fost activi și proactivi în a susține inclusiv companiile mici și mijlocii în toată acestă perioadă și vom continua să acordăm finanțări pentru a le susține demersurile”, a mai spus Daniel Sava.

Unul dintre obiectivele pentru care banca acordă finanțări pentru proiecte de investiții este instalarea de echipamente de producere a energiei fotovoltaice, proiecte cu un important impact pozitiv în generarea de energie alternativă și creșterea eficienței energetice. Printre proiectele finalizate cu succes în ultima perioadă se numără:

  • o finanțare totală de aproximativ 2 milioane de euro pentru Reinert Kunststofftechnik, ompanie din grupul german Aunde Group, care activează în dezvoltarea și producerea de soluții tehnice prin injectarea de materiale termoplastice. Facilitatea UniCredit Bank va fi folosită de companie majoritar pentru investiții în echipamente de producție, iar aproximativ 600.000 de euro vor fi folosiți pentru achiziționarea de panouri fotovoltaice, în vederea reducerii amprentei de CO2.
  • o finanțare totală de 270.000 de euro pentru Sinteza Oradea, companie cu capital românesc, de peste 115 ani în industria chimică, fonduri ce vor fi direcționate pentru achiziția de panouri fotovoltaice.
  • o finanțare totală de 278.000 de euro pentru Saltempo Galați, companie cu capital 100% românesc, cu un istoric de 30 ani în procesarea de carne și produse derivate, pentru achiziționarea unui sistem fotovoltaic și a unei stații de epurare pentru ape industriale uzate, ambele amplasate la fabrica din Galați.
  • două finanțări cu o valoare totală de 355.000 de euro pentru KOPLAX, o fermă de vaci de lapte situată în județul Prahova, fonduri ce vor fi folosite pentru instalarea a 2 centrale fotovoltaice având capacitate totală de 0,4 MW pentru autoconsum.

Foto: Dreamstime