Tot mai multe bănci au modificat dobânzile la depozite pentru a încuraja economisirea, dar și pentru a a acoperi rata inflației. Puteți citi amănunte despre majorările de depozite în cazul diferitelor instituții bancare aici, aici, aici și aici.

A venit rândul și UniCredit Bank, care a lansat o ofertă comercială pentru depozitele la termen în lei, cu dobânzi care încep de la 4,70% pe an.  

Clienții au posibilitatea obținerii unui plus de dobândă de 0,30 puncte procentuale la constituirea depozitelor prin canalele electronice Mobile Banking sau Online Banking.

Astfel, începând cu data de 20 iunie 2022, clienții care deschid depozite prin cananele digitale beneficiază de următoarele dobânzi:

  • 6% pe an pentru depozitele la termen în lei pentru o perioadă de 12 luni.
  • 5,5% pe an pentru depozitele la termen în lei pentru o perioadă de 6 luni.
  • 5% pe an pentru depozitele la termen în lei pentru o perioadă de 3 luni.

Clienții care constituie depozite în sucursalele băncii vor avea următoarele dobânzi:

  • 5,70% pe an pentru depozitele la termen în lei pentru o perioadă de 12 luni.
  • 5,20% pe an pentru depozitele la termen în lei pentru o perioadă de 6 luni.
  • 4,70% pe an pentru depozitele la termen în lei pentru o perioadă de 3 luni.

Pensionarii care încasează pensia folosind oferta GeniusCont de la UniCredit Bank beneficiază și în sucursale de aceleași dobânzi ca pentru depozitele constituite prin canalele  electronice.

„Oferta UniCredit Bank la depozitele în lei pentru persoane fizice este gândită în așa fel încât să oferim clienților noștri soluții atractive de economisire. Clienții interesați pot beneficia de noile dobânzi competitive de până la 6% pe an direct pe telefonul mobil din aplicația Mobile Banking, superioare celor deschise în sucursală”, a spus Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank.

Pentru toate categoriile de clienți persoane fizice, suma minimă necesară pentru deschiderea unui depozit, indiferent de durată și mijloacele de constituire, este de 500 lei.

 Sursă foto: UniCredit Bank