Revolut, aplicația financiară cu peste 35 milioane de clienți la nivel mondial, din care peste trei milioane în România, a adăugat la portofoliul său produsul de trading pentru utilizatorii avansați Trading Pro. Acesta este un instrument util pentru traderii experimentați, deoarece îmbunătățește experiența investițională prin intermediul unor funcționalități analitice avansate.

Noul produs, oferit de Revolut Securities Europe UAB, este disponibil sub forma unui abonament suplimentar față de planul financiar deținut de client, cu excepția utilizatorilor Ultra, care beneficiază de el gratuit, fiind inclus în costul planului.             

Cu Trading Pro, investitorii activi pot beneficia de comisioane reduse la tranzacțiile realizate cu Revolut, de la 0,25% la 0,12%, în cazul în care numărul tranzacțiilor realizate depășește numărul celor incluse fără costuri suplimentare în planul de bază al clientului . Însă, se pot aplica alte taxe.

Trading Pro le permite clienților Revolut să își seteze limite pentru ordine la valori superioare, atât la tranzacțiile de acțiuni listate pe piețe americane, cât și pentru cele din Spațiul Economic European (SEE) și pentru Fonduri Tranzacționate pe Bursă - Exchange Traded Funds (ETF). Limitele cresc de la 10.000 de dolari la limita maximă de 1.500.000 de dolari/ ordin, în cazul acțiunilor americane, și de până la 1.500.000 de euro, pentru acțiunile listate în SEE și ETF-uri, cu o limită de maximum 50.000 de acțiuni/ tranzacție.

Clienții vor avea acces la funcții avansate de analiză, inclusiv referința de performanță, monitorizarea profitului și a pierderilor realizate, alocarea portofoliului etc. Trading Pro vine și cu o versiune pentru desktop (trade.revolut.com), unde investitorii își pot seta spații personalizate, pot monitoriza trenduri sau pot executa tranzacții.         

„Trading Pro este adaptat pentru a răspunde nevoilor specifice ale investitorilor avansați, oferindu-le un set de instrumente concepute pentru a le face experiența de tranzacționare și mai eficientă. Observăm o bază de clienți în creștere, cu valori mai mari ale portofoliului, folosind Revolut pentru tranzacții mai mari, utilizatori care au nevoie de analize mai profunde ale portofoliului și instrumente desktop. Trading Pro este aici pentru a rezolva aceste probleme. Vom continua să adăugăm noi funcții care să facă tranzacționarea și mai accesibilă și mai ușor de înțeles și de realizat pentru cât mai mulți clienți. Pe lista noastră figurează, în curând, un serviciu de robo-consilier, fondurile mutuale și obligațiunile”, a declarat Rolandas Juteika, Head of Wealth and Trading (SEE).

Abonamentul Trading Pro are un preț de 15 euro pe lună pentru clienții din SEE, iar prima lună de utilizare este gratuită. Doar clienții care folosesc deja serviciile de trading Revolut pot face upgrade a abonamentul Trading Pro, direct din aplicație.

Pentru toți utilizatorii, Revolut a introdus, de asemenea, programul de tranzacționare extins pe piață pentru acțiunile din SUA. Disponibilitatea tranzacționării acțiunilor la companii listate pe piețele americane a crescut de la 6,5 ore la 16 ore pe zi. Utilizatorii Revolut pot tranzacționa acum între orele 4:00 EST (10:00 CET) - 20:00 EST (2:00 CET). Numai ordinele limită și tranzacționarea cu acțiuni întregi vor fi disponibile în timpul programului de piață extins. Orele de piață extinse sunt supuse unor riscuri suplimentare sau mai mari în comparație cu orele normale de tranzacționare. Clienții ar trebui să se documenteze în legătură cu riscurile relevante din documentul de descriere a riscurilor Revolut, disponibil pe site, înainte de a lua orice decizie de investiție.