Cu o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro și un volum de tranzacții de 75 milioane de euro raportate în 2021, compania Tokero, liderul de piață din domeniul crypto în România, deschide a doua rundă de finanțare, cu target în zona de fonduri de investiții și angel investors.

Compania care în prezent înregistrează peste 40.000 de clienți și are ca obiectiv să ajungă la minimum un milion de clienți în următorii ani anunță, de asemenea, că aceasta este o ocazie unică pentru persoanele fizice de a achiziționa participații Tokero, timp de două săptămâni, începând din 10 noiembrie 2022.

Prin acest demers, cei doi fondatori, Marius Morra și Sabin Simionescu, își propun să faciliteze accesul comunității Tokero în compania alături de care mulți dintre membri au fost încă de la început.

„În primul rând, este un semn de prețuire pentru cei care ne-au fost alături încă de la lansare și, în plus, avem și un obiectiv strategic, de a ne transforma membrii din comunitate în ambasadori chiar mai aprigi decât în prezent. În al doilea rând, investitorii din crypto au de obicei apetit pentru tokeni sau NFT-uri, dar am fost uimiți să avem cereri și pentru participații în compania noastră, de îndată ce am anunțat a doua rundă de finanțare. Diversificarea investițiilor și a portofoliului reprezintă un lucru crucial în general în investiții, astfel că nu putem decât saluta și onora aceste solicitări prin runda de comunitate”, spune Marius Morra, CEO & Co-Founder Tokero.

Tokero a avut o primă rundă de finanțare la începutul anului 2021, la o evaluare medie de cinci milioane de euro, și a crescut de trei ori toți indicatorii, ajungând astfel în prezent la o evaluare de 15 milioane de euro, potrivit estimărilor. Compania are în acest moment două linii de business care au generat venituri totale de 2,5 milioane euro în 2021: Exchange-ul de criptomonede și Launchpad-ul prin care lansează proiecte noi, cu multiple listări de succes, precum Humans.AI, BH.network și multipremiata aplicație de Play and Earn, WAM.

În viitorul apropiat, compania intenționează să lanseze propriul token utilitar, Tokero Token, pe modelul $BNB de la Binance, $CRO de la Crypto.com îmbinat cu $POLS, tokenul nativ al launchpadului Polkastarter. Investitorii din această rundă vor primi bonus și Tokero Token, prin această investiție având șansa de a deveni parte integrantă din echipă, care va avea alocare dedicată, așa cum se obișnuiește la fiecare proiect.

Pentru 2023, compania își propune un demers de pionierat în România, extinderea internațională, ceea ce nicio companie din domeniul crypto nu a mai făcut până acum. Astfel, pentru anul viitor, Tokero are în plan să scaleze nu doar național, nivel la care există potențial foarte mare de creștere, ci și internațional în țări precum Spania, Italia sau Franța.

De asemenea, Tokero a început acțiunile necesare pentru listarea la bursă, un demers întreprins în special pentru nivelul de încredere pe care îl aduce o astfel de listare.