TBI Bank și-a unit forțele cu RoFin.Tech, cea mai importantă asociație fintech din România, pentru a putea sprijini companiile din întreaga țară. Acest parteneriat își propune să contribuie la digitalizarea sectorului financiar românesc, cu impact pozitiv asupra economiei și societății în general.

„Vrem să construim un viitor inteligent și să găsim modalități prin care companiile românești să ajute la dezvoltarea sectorului fintech. Pentru a realiza acest lucru, dorim să facem parte dintr-un ecosistem unic, care conectează companii disruptive și organizații de top. Împreună cu partenerii noștri, creăm un mediu prielnic pentru a dezvolta și implementa tehnologiile de mâine”, a spus Gergana Staykova, Market Leader în cadrul TBI.

Aderarea TBI Bank la RoFin.Tech este o evoluție firească, iar prin acest parteneriat, banca va împărtăși cunoștințe, informații și exemple de bune practici cu companii din toată România, o situație de tip win-win pentru toate părțile implicate.

Pandemia a evidențiat și mai mult importanța tehnologiei digitale în afaceri și a creat oportunități pentru antreprenori de a dezvolta soluții inovatoare, bazate pe tehnologie. Inovațiile fintech se află în fruntea multor tendințe tehnologice disruptive și contribuie la stimularea incluziunii financiare atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii.

Asociația Română de Fintech (RoFin.Tech) a fost înființată cu scopul principal de a reprezenta interesele companiilor românești de tehnologie care construiesc produse tehnologice brevetate. Obiectivele principale ale RoFin.Tech sunt creșterea penetrării mediului digital, a tehnologiei și a antreprenoriatului în serviciile financiare și crearea și dezvoltarea canalelor offline și online necesare pentru ca firmele românești de fintech să își extindă operațiunile la nivel internațional.

„TBI Bank România este una dintre băncile agile, care, în ultimii ani au lansat produse inovatoare și au început să se dezvolte similar unei companii de tip fintech. Ne bucură faptul că oficializează această tendință de a adopta inovația tehnologică alăturându-se ca partener suport al Asociației Române de Fintech. Credem într-o colaborare consistentă între membrii RoFin.tech și TBI Bank și sperăm să mai anunțăm astfel de parteneriate cât mai curând, spre beneficiul clienților de servicii financiare din România”, a menționat și Cosmin Cosma, Președintele Asociației Române de Fintech , CEO și Fondator Finqware.

RoFin.Tech este, de asemenea, membru fondator al European Digital Finance Association (EDFA), o asociație la nivelul Uniunii Europene (UE), care reprezintă companiile fintech din întreaga Uniune în interacțiunile lor cu instituțiile UE. Asociația Română de Fintech a fost înființată în ianuarie 2020 și reunește în prezent 21 de membri care reprezintă start-up-uri și scale-up-uri din industria tehnologiei financiare (fintech).