Videowise, platforma de video marketing pentru brandurile din e-commerce, fondată în 2021 de designerul de produs Claudiu Cioba, anunță o rundă de finanțare de trei milioane de dolari de la fonduri de investiții importante și investitori strategici, pentru a extinde capabilitățile platformei, transformând-o într-un omnichannel al experienței de cumpărare online prin video marketing.

Runda de tip seed a fost finanțată de fondurile de investiții Slack Fund (fondul de investiții al companiei Slack), cu participarea FounderCollective, Underline Ventures, MuVentures şi Ratio Ventures, dar şi a investitorilor strategici Stan Chudnovsky (ex-Meta, PayPal), Javier Olivan (COO Meta), Ed Baker (ex-Uber), Scott Belsky (co-fondatorul Behance, ex-Adobe) şi Gokul Rajaram (Google & Meta).

Videowise oferă o experiență all-in-one de distribuție de conținut video interactiv la scară mare, de tip shoppable, pentru brandurile de e-commerce care doresc să-și crească vânzările în ritm accelerat.

În 2022, platformă a generat peste un milion de dolari în venituri directe din achiziții care au avut loc în video playerul shoppable Videowise, atrăgând, astfel, pentru clienții săi, peste 25 de milioane de dolari în venituri și rate de conversie mai mari, de 328%, de la cumpărătorii care au petrecut cu până la patru minute mai mult pe pagină, vizionând videoclipurile interactive scurte create prin platformă.

„Recenziile despre platforma noastră și feedback-ul utilizatorilor noștri sunt cele mai bune voturi de încredere pe care le-am putea primi. Acum avem oportunitatea de a extinde Videowise în afara Shopify, inclusiv către SalesForce Commerce Cloud, făcând din platforma noastră infrastructura video de referință pentru toate brandurile și retailerii care utilizează CommerceCloud, dar și alte platforme de e-commerce", spune Claudiu Cioba, fondator și CEO Videowise.

Printre clienții Videowise se numără peste 500 de companii din ecosistemul Shopify, printre care brand-uri iconice precum Dr.Squatch, Hauslabs by Lady Gaga și True Classic. După ce a migrat la Videowise, Dr. Squatch a înregistrat o creștere de 10% a veniturilor pe sesiune de cumpărături, numai în primele 30 de zile.

În comparație cu platformele video tradiționale precum Vimeo, Wistia sau YouTube, Videowise se încarcă de până la cinci ori mai repede în ceea ce privește performanța vitezei de încărcare a paginilor pentru magazinele online. Platforma a fost dezvoltată special pentru e-commerce încă din prima zi, pentru a ajuta magazinele online să gestioneze și să publice conținut video la scară largă pe un număr practic nelimitat de pagini web.

Încă de la lansare, tehnologia Videowise a evoluat către a deveni o platformă video 360° pentru e-commerce, care oferă o infrastructură video completă brand-urilor DTC și retailerilor online. În prezent, peste o sută de agenții de design și development din întreaga lume creează experiențe video de ultimă generație pentru clienții lor din e-commerce, folosind componentele video interactive și personalizabile marca Videowise.