Softlead, singurul marketplace care ajută companiile să se digitalizeze, pornind de la ADN-ul organizațional, alături de Filbo, platformă de microcreditare, anunță un parteneriat prin care este facilitat accesul la credite pentru companiile care au în plan achiziția soluțiilor și serviciilor IT.

Astfel, prin intermediul Filbo, clienții Softlead ce vizează digitalizarea (din orice industrie, indiferent de mărimea companiei) pot obține sume de până la 115.000 lei, în timp ce creditele care depășesc 60.000 de lei beneficiază și de un consilier dedicat. Acesta va sprijini și va ghida reprezentanții organizațiilor interesate de finanțare pe tot parcursul procesului.

Experiența 100% digitală a Filbo, de la selectarea produsului, încărcarea a doar două documente, identificarea online, aprobarea de principiu în doar câteva ore, precum și semnarea electronică a contractului, vine ca o completare a etapelor de digitalizare propuse de marketplace-ul Softlead, având misiunea de a spori accesul la finanțare pentru micii antreprenori care au nevoie de soluții cât mai rapide și mai flexibile pentru a duce afacerea la următorul nivel.

„Din experiența Softlead alături de cele peste 15.000 de companii care au utilizat platforma, în aproximativ 70% dintre situațiile în care este amânată digitalizarea, cauza principală este dată de lipsa bugetelor. În aceste situații, fie este vorba despre o estimare nepotrivită în acord cu nevoile și obiectivele companiei, fie organizațiile încep procesul de achiziție înainte de a stabili sursa finanțării. De aceea, am considerat că este important să identificăm soluții viabile pentru clienții Softlead, iar procesul de identificare al soluției software potrivite să fie alăturat aceluia de recomandare a unui furnizor de credite”, Alexandra Roată, cofondatoare Softlead.

Un alt beneficiu al soluției de finanțare oferită de Filbo prin intermediul Softlead este faptul că nu necesită garanții mobiliare sau imobiliare ori furnizarea de bilete de ordin din partea antreprenorilor, întrucât compania beneficiază de programul de garanții europene EaSI, oferit de către Fondul European de Investiții.

Până în prezent, peste 13.000 de antreprenori au avut încredere în Filbo și au luat o finanțare pentru afacerea lor, în valoare totală de peste 82 de milioane de euro.

Foto: Dreamstime