VTEX a integrat soluțiile Netopia Payments pentru a oferi comercianților opțiuni de plată multiple.

Retailerii care folosesc platforma VTEX vor avea la dispoziție opțiuni precum: plata cu un singur click printr-o soluție tokenizată, plata în marketplace, plata prin accesarea unui link, plata în rate și plata recurentă.

„Am fost prima companie care a folosit inovația și ultimele tehnologii disponibile în fiecare serviciu oferit, ceea ce ne-a stabilizat ca lider de piață de peste 10 ani. Parteneriatul cu VTEX este natural deoarece rezonăm la nivel de viziune și punem la fel de mult accentul pe calitate și evoluție. Suntem convinși că unindu-ne forțele vom avea impact acolo unde contează cel mai mult: dezvoltarea ecommerce-ului local, retaileri care vând mai mult și în siguranță”, a spus Horia GROZEA, Director Vânzări, NetopiaPayments.

Parteneriatul dintre Netopia Payments și VTEX este o decizie strategică în contextul creșterii retailului online și a deschiderii cumpărătorilor către noi metode de plată precum BNPL (Buy Now Pay Later), plata prin link sau plata cu monede alternative.

„Există multipli factori care pot influența parcursul unui cumpărător într-un magazin online, dar un lucru este cert: el se va încheia întotdeauna în pagina de checkout. Accesibilitatea și diversitatea metodelor de plată joacă un rol uriaș în succesul acestei etape. Mai mult, există cumpărători care preferă anumite magazine exclusiv datorită metodelor de plată puse la dispoziție. Din acest motiv, credem că integrarea cu Netopia Payments va da ocazia clienților noștri să-și mărească numărul de comenzi și să-și extindă baza de cumpărători, fără a fi nevoie de dezvoltări suplimentare”, a menționat și Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

Pe lângă aceste soluții, evoluția pieței de ecommerce a dus la apariția a tot mai multor marketplace-uri, creșterea numărului de magazine online B2B și creșterea interesului pentru abordarea Direct-to-Consumer (D2C). Consecința a fost nevoia unor integrări și sisteme care să ajute cumpărătorii să se adapteze, integrări pe care VTEX le-a pus întotdeauna la dispoziția clienților în mod nativ.

În toamna anului trecut, VTEX a integrat și soluțiile de plată Stripe. Integrarea funcționează în toate țările în care operează companiile, inclusiv în România, dar și în Bulgaria, Regatul Unit, Italia, Franța, Portugalia, Spania, Brazilia, Mexic, SUA și Singapore, oferind opțiunea de plată în 135 de monede diferite.

Sursă foto: VTEX