SeedBlink a încheiat un parteneriat strategic cu Capital Cell, principala platformă de investiţii din Spania, specializată în biotech şi healthtech.

Parteneriatul constă în lansarea de oportunităţi comune de investiţii pentru a eficientiza finanţarea acestor verticale, vizând să reducă decalajul dintre start-upurile tehnologice inovatoare şi investitorii din întreaga Europă, relatează Agerpres.

Capital Cell este o companie de investiţii specializată în biotehnologie şi sănătate care a fost creată în 2015 şi care structurează runde de finanţare de până la 5 milioane de euro. Capital Cell are peste 14.000 de investitori în comunitate şi a ajutat mai mult de 100 de start-upuri din sectorul biotehnologiei să găsească capital.

În plus, Capital Cell a iniţiat o rundă de finanţare de 500.000 de euro pe SeedBlink, cu scopul de a-şi extinde prezenţa în regiunea Benelux, Franţa şi Italia. Această mişcare se aliniază cu viziunea Capital Cell de a crea o reţea europeană extinsă de investitori, încurajând investiţiile transfrontaliere şi dezvoltarea prin colaborare.

„Am recunoscut încă de la crearea SeedBlink nevoia de unitate în această călătorie spre inovaţie a Europei, de aceea am încurajat continuu colaborarea. În acest sens, ne asociem cu Capital Cell, cu investitori instituţionali precum VC-uri, business angels, dar şi cu investitori individuali pentru a creşte deţinerea de equity şi a accelera competitivitatea tehnologică în Europa. Prin accesul la o comunitate europeană de investiţii solide şi interconectate, acest parteneriat poate accelera creşterea celor mai inovatoare start-upuri, stimulând astfel inovarea în toată Europa", a spus Andrei Dudoiu, managing partner SeedBlink.

Nimity, soluţia de equity management a SeedBlink, se află în planul de acţiune al acestei colaborări. Implementarea soluţiei va permite companiilor din portofoliul Capital Cell să aibă o mai bună gestionare a tabelului de capitalizare, să implementeze opţiunile de acţiuni ale angajaţilor, să menţină o relaţie mai bună cu acţionarii lor şi să atragă mai eficient investiţiile pe termen lung.

De la lansarea în 2020, SeedBlink a coinvestit în peste 260 de start-upuri tehnologice printr-o reţea de peste 99.000 de investitori (business angels, VC şi parteneri strategici) din aproape 100 de ţări. Astfel, compania a facilitat investiţii de peste 340 de milioane de euro pentru start-upuri tehnologice, din care 66 de milioane de euro prin intermediul comunităţii proprii.

„Parteneriatul cu SeedBlink reprezintă o etapă importantă pentru noi. Expertiza lor în domeniul start-upurilor tehnologice susţine atenţia pe care o avem în zonele de biotehnologie şi sănătate, creând astfel o sinergie puternică. Această colaborare nu numai că va aduce beneficii companiilor din portofoliul nostru, dar va oferi investitorilor noştri un spectru mai larg de oportunităţi de investiţii verificate şi cu potenţial ridicat", a adăugat Daniel Oliver, fondator şi CEO al Capital Cell.

Toate proiectele propuse de Capital Cell sunt analizate de BioExpert Network, o reţea privată de experţi şi lideri de opinie în medicină, ştiinţă, investiţii şi dezvoltarea afacerilor.

SeedBlink este o platformă de equity management şi de start-up investment specializată în tehnologie, care permite start-upurilor europene şi acţionarilor acestora să acceseze, să gestioneze şi să tranzacţioneze capitaluri proprii alături de investitori instituţionali consacraţi.