Seedblink a anunțat că a achiziționat Symbid, una dintre primele platforme de crowdinvesting din lume.  

Symbid este prima achiziție a SeedBlink și reprezintă o bornă de referință. În primul rând, aduce laolaltă evaluări rezonabile din Europa de Est cu potențialul de investiții din Europa de Vest și, în al doilea rând, oferă o piață occidentală pentru start-up-urile din Europa de Est. Achiziția întărește poziția Seedblink ca una dintre cele mai mari platforme de capital din lume.

În primul semestru al anului 2022, Seedblink s-a lansat în Bulgaria și Grecia, iar prin această achiziție își extinde prezența în Benelux și lucrează la dezvoltarea lansării în Franța și Republica Cehă. Cele două platforme au realizat împreună peste 110 milioane de euro investiți în 250 de startup-uri, cu ajutorul unei rețele combinate de 62.000 de investitori.

Symbid a fost fondată în 2011 de o echipă de antreprenori olandezi devenind una dintre primele platforme de crowdfunding din lume și a ajuns să construiască o comunitate de peste 50.000 de investitori, din zona Benelux. În primii 10 ani de existență (până la finalul lui 2021), Symbid a realizat peste 35 de milioane de euro în investiții (acțiuni și obligațiuni convertibile) pentru 180 de startup-uri, dintre care 67 din sectorul tech.

„Vom lansa în curând o nouă rundă de finanțare pentru a ne intensifica expansiunea europeană. Pe lângă achiziția Symbid, suntem în discuții cu alte platforme și ne-am propus să continuăm planurile de creștere accelerată. Misiunea noastră rămâne neschimbată, dar avem nevoie de mai multe resurse pentru a continua să dezvoltăm produse inovatoare care să servească în cel mai bun mod posibil investitorilor noștri. Mai multe despre acest subiect vor urma la momentul potrivit. De asemenea, facem primii pași pentru a înființa Fondul SeedBlink, un instrument skin in the game pentru a susține runde follow-on, având ca obiectiv construirea infrastructurii până la sfârșitul anului”, a spus Ionuț Pătrăhău, Managing Director & Corporate Development al SeedBlink.

Seedblink a atras peste 12.000 de investitori privați din 60 de țări de la fondarea sa în 2020. Portofoliul său este alcătuit din peste 60 de companii din 12 țări. Rundele de finanțare în care utilizatorii platformei au participat ca investitori au inclus FlowX cu peste 1,6 milioane de euro (cu o rundă de finanțare de 7,3 milioane de euro), Dronamics cu peste 950.000 de euro (3 milioane de euro ) și Hunch cu 550.000 de euro (rundă de 3 milioane de euro).

Sursă foto: Dreamstime