De la începutul acestui an, toate sediile UniCredit Bank consumă energie 100% regenerabilă, furnizată de compania Renovatio Trading.

„Din ianuarie 2024 toate sediile noastre consumă doar energie din surse regenerabile. UniCredit Bank reușește astfel să mai facă un pas semnificativ către obiectivul <netzero>. În plus, toată energia regenerabilă consumată este produsă în România. Rămânem preocupați constant de acest demers prin acțiuni concrete și vom continua să susținem tranziția spre o economie durabilă, așa cum ne-o dorim cu toții”, a spus Mihaela Lupu, CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank.

În paralel, ca parte a angajamentului asumat de a juca un rol central în facilitarea tranziției către o economie mai durabilă, în conformitate cu strategia și planul strategic de implementare a principiilor ESG, UniCredit Bank susține companiile și partenerii săi în demersurile pe care le întreprind pentru creșterea eficienței și obținerea independenței energetice.

Concret, banca a accelerat acordarea de finanțări pentru realizarea proiectelor de investiții menite să conducă la eficientizarea consumului de energie electrică, inclusiv prin instalarea de panouri fotovoltaice pentru clienții săi, companii din diverse sectoare de activitate.

UniCredit Bank acordă finanțări pentru proiecte de investiții în capacități noi de producție energie din surse regenerabile solare, proiecte cu un impact pozitiv în tranziția României spre o energie curată.

Printre proiectele finalizate în ultima perioadă se numără și finanțarea în valoare totală de 39,3 milioane de euro acordată Comcris Energy, o subsidiară a companiei de producție electricitate din surse regenerabile, Enery, cu sediul la Viena. Pachetul de finanțare susține dezvoltarea, construcția și exploatarea centralei fotovoltaice Șărmășag de 51,4 MW DC, situată în județul Sălaj.

„Fundamentele ESG sunt o parte integrantă a modelului nostru de afaceri, iar trecerea către o economie durabilă este o direcție strategică pentru noi. Ne dorim să fim parte din acest proces de tranzitie al clienților, al partenerilor, al comunităților, fiind activi și proactivi în a-i susține în această etapă spre o economie sustenabilă”, a mai spus Mihaela Lupu.