Salarium, prima platformă de plată instant a avansurilor salariale, a finalizat închiderea unei runde de investiții în valoare de 500.000 euro de la Neogen Capital. Scopul rundei este de a accelera procesul de creștere în rândul companiilor din România, de a susține eforturile de dezvoltare și integrare cu operatorii de payroll și cu platformele de beneficii.

Fintech-ul a fost lansat în luna februarie 2021 pentru a moderniza sistemul de salarizare, introducând, pe plan local, conceptul de „salary on demand”.

„Ne bucurăm că am ridicat runda de la Neogen Capital. Aceasta va susține planurile pe care le avem setate pentru perioada următoare și totodată validează soluția noastră și aplicabilitatea ei în piața din România. Am reușit să creștem o nouă nișă în ecosistemul de business românesc, aceea de „salary on demand”, care vine la intersecția dintre payroll tech, fintech și beneficii corporate. Neogen Capital, prin această rundă, ne-a acordat votul de încredere în ceea ce privește eforturile echipei de până acum și ne solidifică creșterea care va urma. Vedem în Neogen mai mult decât un investitor, vedem un partener în realizarea planurilor de viitor, având ca obiectiv creșterea companiei și democratizarea zilei de salariu”, a spus Alina Ștefan, CEO Salarium Fintech.

Salarium se adresează companiilor care doresc să aibă mai multă grijă de angajații lor, oferindu-le un plus de autonomie și control asupra finanțelor proprii. De asemenea, Salarium este un beneficiu real în cadrul companiilor, simplificând procesele clasice de acordare a avansurilor salariale și susținând eforturile de plată a acestora.

Călin Fusu, fondatorul Neogen, a menționat că organizația sa crede în potențialul fiecărei investiții pe care o face, iar în Salarium au văzut o mare oportunitate pentru că rezolvă o provocare mare pentru mulți consumatori.

„Salarium are mai multe opțiuni de creștere, atât prin oferirea unei game mai diversificate de servicii financiare, cât și prin dezvoltarea de soluții noi de gestionare și motivare a forței de muncă dedicate companiilor. Salarium este un proiect pe care l-am urmărit încă de la început și Neogen Capital îl susține prin această investiție în atingerea obiectivelor pe care și le propune”, a continuat fondatorul Neogen.

Călin Fusu este unul dintre cei mai activi investitori de pe piața românească, deținând diferite participații în firme din diverse sectoare de activitate: CleverTaxi (care a fost achiziţionat de către Daimler AG), Vivre Deco, Casta Imobiliare sau Concept Apps SRL. Acesta a fondat şi a condus compania BestJobs, care s-a deprins din Neogen într-o societate de sine stătătoare, denumită BestJobs Recrutare SA.

Alina Ștefan a mai afirmat că în anii ce vor urma își dorește ca soluția Salarium să fie adoptată de cât mai mulți angajatori din România, dar și internaționali. Prin intermediul Salarium, companiile angajatoare vor putea să ofere salariaților posibilitatea de a își accesa instant banii pentru zilele deja lucrate, oricând și de oriunde, pentru un plus de flexibilitate financiară. În plus, angajații își pot administra mai bine bugetul personal.

„Salarium este un beneficiu extra-salarial ideal pentru companiile orientate spre oameni și care doresc să își construiască un brand puternic de angajator și urmăresc să-și păstreze angajații pe termen lung”, a subliniat CEO-ul Salarium.

Salarium se adresează tuturor companiilor din piață, indiferent de numărul de angajați sau industrie. Implementarea soluției Salarium în cadrul companiilor este facilă datorită colaborării cu departamentele de salarizare și a integrării cu operatorii de software de payroll.