Cifrele Băncii Transilvania arată creșterea constantă a preferinței pentru opțiunea AI Search din partea persoanelor care caută informații pe site-urile BT cu această funcționalitate.

Platforma de educație financiară Întreb BT este primul site al Grupului Banca Transilvania care are integrată inteligența artificială: BT anunța în octombrie 2023 noua funcționalitate, care are la bază soluția Microsoft, Azure OpenAI Service, precum și modelul GPT-4 Turbo. AI Search simplifică interacțiunile și crește accesibilitatea la conținutul platformei, cu impact direct privind educația și incluziunea financiară.

  • Peste 200.000 de persoane – vizitatori unici – au folosit AI Search, în decurs de opt luni, pentru a căuta informații pe Întreb BT despre produse, servicii și soluții de self-banking.
  • Persoanele care accesează Întreb BT adresează, în medie, trei întrebări și petrec pe site aproape trei minute.
  • Cele mai căutate informații căutate pe Întreb BT cu ajutorul inteligenței artificiale sunt despre carduri, conturi, BT Pay, BT24 și plăți online.

Recent, opțiunea AI Search a fost implementată și pe site-urile Banca Transilvania, BT Pensii și FIT – Finanțe pe Înțelesul Tuturor.

Banca Transilvania și-a angajat roboți: Folosește sisteme AI de la Microsoft pentru a ajuta angajații

Banca Transilvania colaborează cu Microsoft pentru integrarea Microsoft 365 Copilot și GitHub Copilot în activitatea angajaților, asistenți AI care cresc eficiența în zona de software development.

• Microsoft 365 Copilot înseamnă experiență diferită pentru persoanele care folosesc suita Microsoft 365 - Word, Excel, PowerPoint, Outlook și Teams. Are capacitate de sinteză a informațiilor, generare de texte, prezentări sau imagini, precum și de analiză a datelor. Este integrat atât în varianta desktop, cât și de mobil.

• GitHub Copilot contribuie la creșterea eficienței și calității în zona de software development a echipei BT, având capacitatea de a scrie cod prin simpla definire a specificațiilor.

Tot prin colaborarea cu Microsoft, Banca Transilvania a lansat în octombrie 2023 funcționalitatea AI Search în platforma Întreb BT, care are la bază soluția Azure OpenAI Service. Întreb BT este o platformă online, concepută ca un motor de căutare, cu peste 2.000 de întrebări și răspunsuri despre banking. Integrarea inteligenței artificiale a crescut accesibilitatea la informațiile despre produse, servicii și soluții de self-banking. Aproape 55.000 de vizitatori unici au folosit de peste 200.000 de ori opțiunea AI Search pe Întreb BT, în decurs de patru luni (octombrie 2023 – februarie 2024).

“La Banca Transilvania suntem atenți la modul în care inteligența artificială schimbă experiența angajaților și a clienților. Am început cu integrarea AI Search în platforma Întreb BT, pentru a ajuta clienții, iar acum, prin asistenții cu inteligență artificială, dorim să accelerăm noi obiceiuri în munca de zi cu zi a echipei noastre și să creștem eficiența pe partea de software development. Strategia potrivită, talentul și tehnologia sunt esențiale pentru viitorul bankingului, iar faptul că suntem early adopter AI ne ajută să învățăm prin experimentare” – declară Ӧmer Tetik, Director General, Banca Transilvania.