73% dintre români spun că un certificat de cunoștințe digitale i-ar ajuta la obținerea unui job, în timp ce 53% consideră că îi ajută să avanseze în carieră în cadrul aceluiași job, ne dezvăluie un studiu local condus de ICDL împreună cu Cult Market Research.
Conform rezultatelor aceleiași cercetări, din perspectiva a 76% dintre respondenți, principala abilitate profesională căutată de angajatori în viitor este abilitatea de utilizare a calculatorului.
Astfel, ICDL introduce opțiunea pe LinkedIn prin care absolvenții ICDL să își poată face vizibile certificatele și modulele obținute. Acest lucru îmbunătățește perspectivele de promovare în carieră și scade probabilitatea de a pierde o ofertă de serviciu.
ICDL, identitatea de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competențelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent, este folosit și recunoscut în peste o sută de țări de către companii de renume în administrație sau de instituții de învățământ de prestigiu.
Citește și:
Aruncând o privire la schimbările care s-au produs în ultimii ani, realizăm că lucrurile au evoluat foarte rapid atunci când vorbim de social media, inteligență artificială și automatizarea mai multor domenii. Spiritul antreprenorial este, de asemenea, în continuă dezvoltare, iar majoritatea business-urilor își au locul în online.
Motive pentru care ICDL dorește să le ofere atât antreprenorilor, cât și celor care își doresc să activeze în mediul online, oportunitatea de a dezvolta skilluri esențiale jobului lor precum: Web Editing, Image Editing, Online Collaboration, Digital Marketing, Insights (introducere în AI, Cloud, IoT etc).
ICDL este o implementare exemplară a DigComp (The European Digital Competence Framework) şi DigCompEdu (pentru cadrele didactice). Structura de competențe europene și internaționale sau programele standard de dezvoltare a competențelor digitale cu recunoaștere internațională răspund nevoii de evaluare, urmărire și actualizare a oricărui tip de profil de competențe şi asigură un impact real al oricăror acţiuni de creştere a aptitudinilor digitale ale românilor.
Citește și:
ICDL vine în ajutorul românilor cu module personalizate. Fie că vorbim despre dezvoltarea unor competențe de bază sau avansate, ICDL include în portofoliul său module noi și potrivite nevoilor din parcursul academic sau profesional al fiecăruia.
În funcție de natura fiecărui modul, cursanții pot regăsi diferite specializări și niveluri conforme cu așteptările lor. Optând pentru unul dintre modulele de pregătire, cursanții vor face cunoștință cu o paletă variată de oportunități de învățare: IT Security (Cyber), Computing, Robotics, Prezentări, 3D Printing, etc.
Foto: Dreamstime