Revolut a depășit zece milioane de clienți retail în regiunea CEE, iar acum procesează peste 138 de milioane de tranzacții pe lună, în creștere cu 67%, față de numărul mediu de tranzacții procesate în ultimele 12 luni complete.

În Republica Moldova, Revolut a lansat versiunea sa simplificată a aplicației, Revolut Lite, care a devenit a doua cea mai descărcată aplicație financiară de pe piața locală.

Potrivit datelor interne Revolut, analizate într-o formă agregată și anonimizată, primele trei coridoare pentru trimiterea de bani de către clienții moldoveni au fost, în ultimele trei luni, România, Regatul Unit și Kazahstan. Suma medie transferată/ tranzacție a fost de 2.427 de lei moldovenești.

În ultimele trei luni, clienții din Moldova au făcut tranzacții de peste 26 de milioane de lei, atât transferuri domestice, către clienți Revolut din Republica Moldova, cât și internațional (România, Regatul Unit, Kazahstan, Olanda).

România, cu peste trei milioane de clienți și o creștere a bazei de clienți de 39% în ultimele 12 luni, este liderul regiunii Europa Centrală și de Est (CEE) și păstrează a doua poziție în clasamentul global, după Regatul Unit, ca număr de clienți persoane fizice. Polonia a înregistrat, de asemenea, o creștere puternică de 48%, îndreptându-se spre pragul de 3 milioane de clienți. Ungaria (1 milion de clienți), Bulgaria (670.000 de clienți) și Cehia (peste 600.000 de clienți) completează Top 5 piețe.

Popularitatea tot mai mare a băncii digitale în regiune poate fi explicată prin rezultatele unui sondaj reprezentativ recent realizat de Dynata pentru Revolut, în această regiune.

Aproape jumătate dintre respondenții din regiune preferă băncile digitale: 34% dintre pentru flexibilitatea acesteia și 12% pentru un control mai bun asupra banilor lor. O treime dintre respondenți ar prefera ambele: o bancă care oferă sucursale și un al doilea cont bancar prin smartphone. Doar 12% mai preferă o bancă fizică, în principal din cauza necesității de a interacționa cu o persoană reală și de a cere sfaturi.

Lansat în Marea Britanie în 2015, Revolut a oferit inițial transfer și schimb de bani. Astăzi, peste 35 de milioane dintre clienții săi de retail din întreaga lume folosesc zeci de produse inovatoare Revolut, inclusiv transferuri peer-to-peer, schimb valutar și investiții.

În regiunea CEE, șapte tranzacții cu cardul fizic din zece efectuate în ultimele 12 luni au fost înregistrate pe piețele în care sunt rezidenți utilizatorii, ceea ce indică o zilnică intensivă a băncii digitale pentru diverse nevoi financiare.