Eviden, lider în securitate cibernetică, big data, AI, cloud și digital, și Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT) anunță lansarea unui nou program de studii universitare de masterat în securitate cibernetică, cu predare exclusiv în limba engleză.

Programul va oferi studenților noțiuni generale de securitate cibernetică, îi va familiariza cu gestiunea celor mai comune amenințări în domeniu, iar experți din cadrul Eviden vor preda cursuri și vor ține laboratoare cu masteranzii. Totodată, compania Eviden va investi în crearea, în cadrul facultății, a unui unui laborator dedicat de tehnologii și aplicații Cybersecurity.

Noul program de masterat în limba engleză își propune să realizeze transferul și integrarea noțiunilor generice de securitate cibernetică, contribuind la familiarizarea studenților masteranzi cu conceptele fundamentale care definesc securitatea în mediul informațional, precum cele de malware, atacuri cibernetice, exploatare „zero-day” etc.

„Prin implicarea noastră în acest proiect, ne dorim să contribuim la dezvoltarea competențelor și a cunoștințelor în acest domeniu, să sprijinim cercetarea și educația de calitate și să stimulăm crearea unui ecosistem de inovare și antreprenoriat în domeniul securității cibernetice. Suntem convinși că acest program va aduce beneficii studenților si cadrelor didactice, dar va marca si liantul unei relatii puternice și de durată între companie și UVT, un parteneriat pe care îl prețuim în mod deosebit", spune Diana Sipos, Country Manager Eviden în România.

Ulterior, setul de cunoștințe este continuat cu expunerea gestiunii amenințărilor cibernetice asociate celor mai comune zone ale pieței IT, unde securitatea cibernetică are un impact major nu doar din punct de vedere financiar, dar și din punctul de vedere al infrastructurii asociate: în mediul privat, în medii virtualizate/cloud, respectiv în mediul academic.

Pentru adaptarea continuă la nevoile și fluctuațiile pieței muncii, dar și pentru oferirea de nișe specializate de studiu în domeniul securității cibernetice, parteneriatul strategic dintre Universitatea de Vest din Timișoara și Eviden urmează să fie concretizat într-un prim proiect comun – laboratorul de tehnologii și aplicații de Cybersecurity.

Foto: Pexels