Pluxee va lansa cardul virtual, ca opțiune pentru cei peste 35.000 de clienți și peste 2 milioane de angajați ce folosesc produsele companiei într-o rețea de peste 55.000 de comercianți.

Această noutate vine și ca urmare a promulgării de către Președintele României a legii 87/2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, precum și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță. Legea a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial și va intra în vigoare în 30 de zile. 

Angajatorii care oferă carduri de beneficii extrasalariale vor putea alege exclusiv varianta cardului virtual, fără emiterea suportului de plastic. Cardul virtual va putea fi folosit pentru toate beneficiile extra-salariale oferite de Pluxee, cardul de masă, cardul cadou, cardul de vacanță și cardul cultural.

„De aproape 10 ani, Pluxee inovează piața beneficiilor extrasalariale, cu focus pe digitalizare și acces la cele mai noi tehnologii. De la lansarea, în 2015, a primei aplicații mobile care permitea plata cu cardul prin intermediul smartphone-ului sau a smartwatch-ului, la facilitarea primelor plăți online la comercianți, la completarea ofertei pentru clienți cu parteneriate inovatoare, Pluxee a fost un pionier în digitalizarea portofoliului de beneficii extrasalariale. Astfel, completăm acest portofoliu cu cardul virtual, o alegere sustenabilă ce se încadrează în strategia noastră globală de CSR, de reducere a amprentei de carbon cu 90% până în 2035,” a spus Manuel Fernandez Amezaga, Country CEO, Pluxee România & Bulgaria.

În ultimul an, aplicația Pluxee a avut peste 1 milion de utilizatori activi în România, iar tranzacțiile online și plățile cu telefonul au depășit numărul de 17 milioane.

Cardul virtual este ușor de accesat și de utilizat pentru beneficiari, acestea fiind avantajele sale principale, iar companiile îl pot comanda mai rapid, deoarece este mult mai simplu de emis simplificând procesul operațional. Se poate utiliza cu ușurință folosind telefonul mobil, eliminând nevoia unui portofel fizic.

De asemenea, alegerea unui card exclusiv virtual reprezintă un pas către un comportament sustenabil cu mediul înconjurător. Emiterea unui card de plastic generează o cantitate semnificativă de emisii de CO2.

Prin utilizarea cardului virtual, si renunțarea la tipărirea suportului de plastic al cardului, clienții Pluxee pot contribui la reducerea amprentei de carbon și la protejarea mediului înconjurător.

Trecerea treptată la varianta virtuală a cardurilor ar putea economisi 340 de tone de emisii de CO2, echivalentul neutralizării emisiilor de carbon de pe 170 hectare de pădure. (Acesta este rezultatul unui calcul estimativ, care ia în considerare înlocuirea a 2 milioane de carduri de plastic cu variantele lor virtuale.)

Pentru a emite cardurile virtuale, angajatorii pot plasa comanda online. Cardurile virtuale se emit rapid și simplu. Angajatul primește un email cu datele noului card, pe care îl poate activa direct din aplicația Pluxee. Pe lângă ușurința în emitere și utilizare, cardurile virtuale reduc din costurile logistice ale angajatorilor.

Un alt aspect esențial al cardului virtual Pluxee este siguranța sa. Prin eliminarea riscului de pierdere sau furt asociat cu cardurile fizice tradiționale, acesta oferă un nivel superior de protecție și securitate pentru utilizatori.

În cazul în care telefonul este pierdut sau furat, blocarea cardului se poate face simplu și rapid, luând legătura cu un operator Pluxee, la detaliile de contact de pe site.