În iulie, Revolut a parcurs o nouă etapă din planul său de a aduce cele mai bune și mai interesante produse financiare clienților săi, iar aproximativ 1,4 milioane de utilizatori din 32 de țări au avut ocazia de a se iniția în criptomonede și tehnologia blockchain.

Astfel, mai mult de jumătate dintre utilizatorii care au finalizat cursurile și testele de verificare a cunoștințelor au provenit din țări din Europa Centrală și de Est (România, Polonia, Bulgaria, Croația etc.), fiind urmați de cei din Regatul Unit și Irlanda (12%). Categoriile de vârstă 18-24 (36%) și 25-34 (33%) și bărbații (59%) au fost segmentele demografice cele mai atrase de acest instrument de educație financiară.

Seria de cursuri „Learn & Earn” a fost creată pentru a ajuta clienții să-și îmbogățească informațiile și cunoștințele despre criptomonede și alte subiecte înrudite, cum ar fi blockchain sau cele mai populare tokenuri și protocoale. Cursurile sunt valabile, în continuare, pentru clienții Revolut, care au șansa să câștige până la 15 dolari americani sub formă de tokenuri DOT dacă, la finalul cursurilor, răspund corect la un chestionar.

Potrivit datelor anonimizate și agregate analizate de Revolut, interesul românilor față de criptomonede este în continuă ascensiune. Numărul utilizatorilor Revolut care au cumpărat criptomonede anul acesta a crescut cu 15%, iar numărul tranzacțiilor s-a mărit cu 7%. Doar în luna iulie, comparativ cu iulie 2021, numărul cumpărătorilor de cripto prin Revolut a crescut cu 10%.

+

„Bazele cripto” (Crypto Basics) este primul curs, din care utilizatorii învață despre asemănările și deosebirile dintre criptomonede și monedele fiat, noțiunea de sisteme descentralizate, mecanismele tehnologiei blockchain, riscurile asociate investițiilor în criptomonede.

Al doilea curs este centrat pe rețeaua multichain Polkadot și pe modul în care integrează blockchain-urile în Web3 și internetul descentralizat. Acesta face apel la materiale vizuale, inclusiv carduri interactive și animații, prezentând informații despre tokenul nativ al Polkadot, DOT, precum și despre modalitățile de utilizare a acestuia, despre sistemul de guvernanță Polkadot și Polkadot „Relay Chain”, lanțul central folosit de rețeaua Polkadot care permite blockchain-urilor unificate și independente să se conecteze la o platformă unificată.

Cursurile „Learn & Earn" sunt disponibile pentru clienții din UE și Marea Britanie. Mai multe informații sunt disponibile aici.