Din 2 decembrie 2021, Patria Bank lansează serviciul Plăți Instant, serviciu de plăți interbancare rapid, în condiții de maximă siguranță, disponibil neîntrerupt și cu execuție instantanee.

„Plățile Instant se întâmplă în câteva secunde. Noul serviciu se adaugă ecosistemului digital creat și accelerat de Patria Bank în ultimul an, completând astfel cel mai recent nou proiect lansat, Patria de Oriunde, canal 100% online de deschidere relație la distanță și acordare de produse și servicii pentru clienții noi persoane fizice. În plus, pentru antreprenori, ne așteptăm să vedem o adopție mărită și rapidă a noului serviciu Plăți Instant”, a spus Valentin Vancea, Director General Adjunct, COO, Patria Bank.

În Patria Bank, serviciul va fi disponibil tuturor clienților persoane fizice și juridice prin intermediul aplicațiilor de Internet Banking & Mobile Banking. Toți clienții băncii vor avea astfel la dispoziție cel mai rapid mod de a efectua o plată către o altă bancă, în timp real, în condiții de maximă siguranță.

Tranzacțiile realizate cu opțiunea de Plată Instant oferă o independență mare clienților, serviciul fiind non-stop în cadrul aplicațiilor de Internet & Mobile Banking. Mai multe detalii despre noul serviciu pot fi citite aici.

„Serviciul Plăți Instant a fost creat și oferit pieței în momentul optim pentru o extindere accelerată, date fiind condițiile economice și sociale actuale. Băncile, suntem convinși, au descoperit potențialul serviciului și îl vor pune, în totalitatea lor, la dispoziția clienților proprii”, a afirmat și Sabin Carantină, Director General Transfond.

În acest moment, comunitatea băncilor care au în portofoliul de servicii plățile instant include: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română și Vista Bank.

În perioada aprilie 2019 – noiembrie 2021, serviciul Plăți Instant în lei a funcționat la întreaga sa capacitate, înregistrând o disponibilitate totală de peste 99,9%. Din punct de vedere al volumelor de plăți, serviciul a procesat în acest an de trei ori mai multe tranzacții decât în perioada similară anului trecut, iar tendința este una de permanentă creștere, de la o lună la alta. Cu fiecare instituție financiară înrolată, efectul de rețea amplifică adresabilitatea serviciului, oferind în final consumatorilor o experiență completă de plată - în mod ideal, posibilitatea de a plăti către orice deținător de cont, instant.

Prin Plăți Instant banii se transferă în mai puțin de 10 secunde între bănci, conform regulilor înscrise în schema de plată. În practică, încă de la lansare, durata reală a transferului între două bănci participante se încadrează în circa 4 secunde.

Serviciul este oferit persoanelor fizice sau juridice, deținătoare de cont bancar, iar valoarea individuală a unei plăți instant se situează sub 50 mii lei. Singura condiție care trebuie îndeplinită pentru a beneficia de plățile instant este ca serviciul să fie oferit de către banca sau furnizorul nebancar de plăți al celui care inițiază plata și de către banca sau furnizorul nebancar de plăți al beneficiarului plății.

Credit foto: Shutterstock.