Platforma de investiţii SeedBlink şi Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri de listări la BVB, au încheiat un parteneriat prin care start-up-urile tech au acces la comunitatea de investitori la Bursă, potrivit Agerpres.

Parteneriatul îşi propune ca start-up-urile tech promiţătoare şi cu ambiţii de expansiune internaţională, care ridică runde de finanţare prin intermediul SeedBlink, să primească un plus de vizibilitate în cadrul comunităţii de investitori Goldring.

„Am remarcat în ultimii ani o creştere semnificativă a interesului companiilor mici şi mijlocii pentru finanţare prin piaţa de capital. Avem deja un parteneriat cu BVB, iar prin colaborarea dintre Goldring şi SeedBlink ne dorim să contribuim în continuare la dezvoltarea infrastructurii pentru inovatori. Parteneriatul îl considerăm benefic atât pentru antreprenorii cu nevoie de finanţare, cât şi pentru investitori, care vor avea astfel acces la oferte publice sau plasamente private. Recunoaştem experienţa şi reputaţia Goldring în piaţa de capital şi credem că se completează foarte bine cu pipeline-ul nostru dinamic de companii tehnologice cu ambiţii globale", a spus Andrei Dudoiu, cofondator şi managing partner al SeedBlink.

Ce aduce parteneriatul?

Această inițiativă va da acces companiilor la un număr mai mare de potenţial susţinători şi va înlesni accesul investitorilor către o nouă clasă de active pentru construirea unui portofoliu diversificat.

„Goldring susţine investitorii şi companiile din România, iar deschiderea către diferite rute de finanţare este un semn al maturizării ecosistemului. Considerăm că SeedBlink este un sprijin major pentru creşterea sectorului IT/Tech românesc. Acest parteneriat este aliniat iniţiative-lor noastre precum Finants.ro în cadrul căreia facem matching-ul între solicitările clientului şi ofertele de finanţare", a menționat și Virgil Zahan, directorul general al Goldring.

Ambele companii sunt autorizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară din România, SeedBlink ca societate de servicii de finanţare participativă, iar Goldring ca societate de servicii de investiţii financiare.

Parteneriatul dintre SeedBlink şi Goldring marchează încă un pas important către modernizarea şi dezvoltarea pieţei de capital din România, prin eficientizarea accesului companiilor la multiple surse de finanţare şi prin creşterea bazei de investitori din piaţa de capital.

+

Societatea de brokeraj Goldring a fost înfiinţată în 1998 şi este condusă de Virgil Zahan care este şi acţionarul principal al companiei. În ultimii ani a oferit servicii de consultanţă corporate în special pentru finanţare prin piaţa de capital, listări la BVB, guvernanţă corporativă, operaţiuni pe piaţa de capital (majorări de capital, oferte publice, programe de răscumpărare/stabilizare).

În ceea ce priveşte activitatea de brokeraj, Goldring se adresează mai ales clienţilor de retail prin oferirea de servicii de tranzacţionare execution-only, administrare de portofolii şi consultanţă în investiţii.

Foto: Dreamstime