Oveit anunță un parteneriat cu startup-ul Humans.ai pentru lansarea de Tichete Token Nefungibile activate de inteligență artificială (AI NFT). Acestea vor fi utilizate în platforma de live stream shopping a companiei Streams.Live.

Compania Oveit se ocupă de online ticketing și cumpărături virtuale și a adus în România conceptul live stream shopping.

„Credem că viitorul comerțului este social și experiențial. NFT-urile Oveit alimentate de inteligența artificială vor oferi poarta de acces către o experiență de neuitat pentru evenimente, care vor putea fi transpuse în format digital și păstrate pentru totdeauna. [...] Prin parteneriatul nostru cu Humans.ai, biletele la evenimente vor deveni mult mai mult decât simple coduri de acces. Acestea vor lua forma unei arte digitale experiențiale nemaivăzute până acum, pe lângă faptul că vor asigura acreditările de acces și beneficii unice pentru evenimente, dând opțiunea organizatorilor să genereze noi fluxuri de venituri” explică Mihai Drăgan, COO în cadrul Oveit.

Mai exact, parteneriatul cu Humans.ai reprezintă „următorul pas” în strategia Oveit de a se îndrepta cu soluțiile sale către Web 3.0 și Metaverse, prin încorporarea artei digitale experiențiale sub formă de tichete AI NFT, potrivit companiei.

Tichetele de tip AI NFT vin în completarea soluției Oveit Streams.live, folosită de clienții companiei din Europa și din SUA, unde cumpărătorii pot viziona în timp real o prezentare online interactivă a produselor și pot adresa întrebări sau pot face schimb de impresii cu alți utilizatori conectați, după care pot achiziționa produsul dorit printr-un singur click. Astfel, comercianții online se pot conecta într-un mod interactiv cu publicul lor, cu ajutorul unor sesiuni de tip livestream video care simulează o experiență personală.

Mai mult, acestea vor asigura participanților acces atât la evenimente fizice, cât și la experiențe digitale, create special pentru evenimente ca o modalitate de a transforma momentele unice în active digitale. Biletele NFT vor îmbogăți experiența acestora cu bunuri digitale care vor continua să aducă venituri mult timp după încheierea evenimentului.

„Suntem foarte încântați să lucrăm împreună cu echipa Oveit pentru a dezvolta aceste NFT-uri susținute de inteligență artificială, ce vor reprezenta următoarea generație de bilete de acces la evenimente, sub forma unor active digitale unice ce pot fi folosite sau tranzacționate în mediul digital, îmbogățind experiențele online ale utilizatorilor. Tichetele AI NFT pe care le dezvoltăm împreună vor fi mult mai mult decât niște NFT-uri clasice, ele vor fi create sub forma de artă digitală experiențială, oferind participanților experiențe unice.”, spune Sabin Dima, CEO-ul Humans.ai.

Humans.ai a dezvoltat o platformă dedicată creării și guvernării inteligenței artificiale (AI), cu accent pe synthetic media. Aceasta bibliotecă de instrumente de AI este disponibilă într-o suită de tip studio de creație în care utilizatorii și companiile vor putea să aleagă și să selecteze modelele IA de care au nevoie pe măsură ce își aduc ideile la viață. 

De asemenea, echipa Humans.ai creează și gestionează genomuri digitale, care încorporează elemente precum vocea, imaginea și gesturile umane, pentru a dezvolta apoi actori sintetici, digitali, cu ajutorul tehnologiei AI NFT. 

AI NFT reprezintă un nou tip de NFT care le permite oamenilor să-și folosească datele biometrice pentru a crea soluții de inteligență artificială care sunt menținute în mod „etic” printr-un mecanism complex de guvernare, consens și verificare, care este dezvoltat de Humans.ai. Acesta va fi integrat pentru a demonstra că există un om real în spatele fiecărei tranzacții, precum și pentur a asigura siguranța și încrederea oamenilor în tehnologie.

Fondată în 2015 în România și stabilită, în 2019, în Austin (Texas, SUA), Oveit este o companie care își propune să îmbunătățească accesul la soluții de marketing și comerț experiențial prin intermediul produselor sale. Aceasta a lansat, până acum, atât soluții de cashless payments și loializare pentru evenimente și spații de agrement, cât și soluții de control acces și înregistrare în cadrul evenimentelor virtuale și fizice. 

Humans.ai este o companie Web 3.0 care a introdus primul model etic de AI și blockchain, care reunește un ecosistem de părți interesate în jurul utilizării inteligenței artificiale pentru a crea la scară largă. Aceasta creează o platformă all-in-one pentru crearea și guvernanța bazată pe AI, prin care asigură că toate contribuțiile din ecosistem sunt răsplătite în mod echitabil, în timp ce fiecare model de inteligență artificială dezvoltat este controlat pe termen lung. 

Credit foto: 220324044 © Ksenia Kolesnikova | Dreamstime.com