OTP Group anunță parteneriatul cu FlowX.AI, platforma low-code/no-code care se adresează mediului de afaceri, pentru accelerarea digitalizării produselor băncii, atât pentru clienții săi, cât și pentru angajați.

„În 10 ani, domeniul serviciilor financiare ar putea arăta cu totul diferit. Astfel, ca grup, am ales abordarea de a ne uita la cum putem să ne îmbunătățim capabilitățile în interiorul companiei pentru a ne deservi clienții acum. Viteza, ritmul schimbării și o experiență excelentă a utilizatorilor reprezintă cheia din perspectiva noastră. Alegerea unui partener precum FLOWX.AI contribuie la realizarea acestor obiective și la transformarea tehnologiei dintr-un punct nevralgic într-un avantaj”, spune Zoltán Kaszás, MD & Group IT Strategy, OTP Group.

Conform site-ului FlowX.AI, compania este o platforma de dezvoltare digitală bazată pe low-code/no-code, care e concepută pentru a sprijini companiile în implementarea unor soluții digitale într-un timp foarte scurt, de maxim 10 săptămâni. Acestea pot fi ulterior scalate, în funcție de nevoile clienților, datorită arhitecturii „moderne” pe care platforma o folosește, precum și a software-ului care folosește inteligența artificială.

„Suntem încântați să fim parteneri cu FlowX.AI, în calitate de platformă de orchestrare a experiențelor digitale. Această colaborare ne va permite să acoperim multiple piețe rapid și, în același timp, să livrăm soluții adaptate la nivelul fiecărei piețe, dar și de a alinia implementarea tehnică cu nevoile de business. Prin utilizarea unei platforme avansate, dar și prin migrarea către o arhitectură modernă, în cloud, construim o cultură internă bazată pe inovație, un real avantaj și pentru atragerea talentelor. Pe scurt, este o formulă de succes pentru noi”, explică Constantin Mareș, DCEO, Divizia Digitală, OTP Bank România

Pe cealaltă parte, și CEO-ul și co-fondatorul FlowX.AI, Ioan Iacob, se arată „entuziasmat” de parteneriatul cu OTP Bank, a cărei viziune se aliniază „perfect” cu ideea pe care echipa sa a avut-o atunci când a dezvoltat platforma. Potrivit acestuia, această idee era de a dezvolta experiențe și produse digitale intuitive „în săptămâni, nu în ani”.

Astfel, echipe mixte de consultanți și ingineri vor începe să lucreze împreună la implementarea soluțiilor pentru a se concentra atât pe customer experience, cât și pe tehnologie, anunță OTP Bank. Soluția FlowX.AI este cloud-native și va fi dezvoltată pe o platformă cloud de business, infrastructură care va permite băncii dezvoltări ulterioare agile, în funcție de nevoile și cerințele clienților.

Sursă foto: 30622921 © Tupungato | Dreamstime.com