OTP Bank lansează cea de-a cincea ediție a programului internațional de cooperare cu startup-urile, OTP Startup Booster Program 2022. Perioada de înscriere în program este între 7 martie și 11 aprilie.

Inițiativa se desfășoară în mai multe etape, care ghidează soluțiile inovatoare de la identificarea nevoilor businessului, până la implementare. Programul este deschis startup-urilor din toată lumea, care au produse deja validate, și companiilor scaleup. Prin implicarea mai multor zone la nivel de grup, OTP Bank își propune încurajarea colaborării orientată spre obiective și concentrată pe business și implementarea unor proiecte pilot cu startup-urile selectate.

Aceasta este cea de-a cincea ediție a programului internațional pentru startup-uri, derulat de OTP Bank. Companiile selectate în cadrul OTP Startup Booster Program se vor bucura de o serie de beneficii: pe lângă derularea proiectului pilot cu grupul bancar, vor putea participa la un workshop, primi sprijin prin programe de mentorat intern și extern și vor avea acces la oportunități de networking.

OTP Lab, care coordonează programul la nivel de grup, a colectat peste 150 de subiecte și nevoi de business, de la începutul lui ianuarie și până la mijlocul lui februarie, pentru care vor fi căutate soluții inovatoare, în colaborare cu startup-urile selectate.

În afara categoriilor de teme legate de rolurile tradiționale ale instituțiilor financiare, care au existat și în anii precedenți, anul acesta se va pune accentul pe așa-numitele soluții bancare netradiționale și pe inovațiile care susțin sustenabilitatea și conștientizarea ecologică, în viața de zi cu zi a clienților și a băncii.

În ediția din acest an Startup Booster Program, startup-urile sunt invitate să se înscrie cu proiecte care se încadrează în următoarele teme:

  • Experiența clientului și serviciile dedicate acestuia;
  • Creșterea eficienței interne;
  • Inovații dedicate produselor din zona de retail banking;
  • Inovații dedicate produselor din zona de corporate banking;
  • Soluții bancare netradiționale și sustenabilitate;
  • Alte soluții noi, cu potențial disruptiv, care se referă la sistemul bancar, dar nu se încadrează în niciuna dintre categoriile anterioare.

Procesul de selecție va avea loc și în acest an în trei etape: pentru a se înscrie, startup-urile trebuie să completeze formularele disponibile online, iar după preselecție, companiile admise vor avea oportunitatea de-a se întâlni de reprezentanții băncii specializați în domeniile respective, în cadrul unui interviu online. Reprezentanții primelor 25–30 de startup-uri, în ordinea clasării, vor fi invitați de OTP Bank la evenimentul Selection Days, care va avea loc la Budapesta la sfârșitul lui mai, la Akvárium Klub, cu participare offline.

„Sunt mândru că OTP Startup Booster Program mobilizează întreg OTP Bank, la nivel de grup, inclusiv subsidiarele străine, pentru a sprijini diseminarea soluțiilor financiare inovatoare în toată regiunea. Este îmbucurător faptul că vedem tot mai mulți solicitanți și colaborări tot mai de succes cu startup-urile partenere, cu fiecare an care trece”, a explicat András Fischer, Șeful Departamentului de Inovare, OTP Lab.

Programul pilot în colaborare cu startup-urile va începe pe 5 septembrie 2022 și se va derula până pe 25 noiembrie 2022. În cadrul evenimentului online, Ziua Demo, programat pentru 30 noiembrie, startup-urile vor avea oportunitatea de a-și prezenta realizările din ultimele trei luni, în fața managementului Grupului, a investitorilor și experților în inovație din partea unor mari companii locale și internaționale.

În urma acestui eveniment, startup-urile care au cele mai promițătoare rezultate vor putea începe implementarea produselor, în faza de lansare, care se va desfășura între 1 ianuarie și 30 iunie 2023, alături de un membru al OTP Banking Group, în cadrul unui acord de parteneriat pe termen lung.