OTP Bank România anunță înființarea unui nou departament dedicat sustenabilității pentru a coordona procesul de transformare a băncii prin acțiuni necesare implementării strategiei ESG (mediu, social, guvernanță).  

În prima jumătate a anului 2022, OTP Bank își anunța angajamentul privind definirea și implementarea unei strategii ESG și a unui cadru menit să integreze cele mai bune practici de sustenabilitate în organizaţie, scopul final fiind de a asigura impactul real pozitiv al băncii în facilitarea tranziției către o economie cu emisii reduse de carbon și în imbunătăţirea calitatii vieţii pentru generaţiile actuale şi viitoare.  

Crearea departamentului de sustenabilitate este un pas important în definirea acestui cadru strategic, departamentul având ca rol facilitarea și urmărirea implementării angajamentelor ce vor fi definite prin strategia ESG a băncii.

„Preocupările ESG nu sunt acțiuni punctuale, ci un standard evolutiv de integrat permanent în fiecare activitate, astfel că definirea unui departament dedicat care să coordoneze acest proces este pasul firesc în transformarea ESG a OTP Bank. Noul departament va avea multiplă contribuție: aceea de a facilita focalizarea eficientă a eforturilor pentru decarbonizarea graduală, echilibrată a organizației și a portofoliului finanțat, de a urmări impactul social pozitiv al băncii și alinierea la standardele ESG, dar și de a contribui la conturarea unui domeniu de expertiză cu miză mare pentru societate", spune Corina Minculescu, Manager al Departamentului de Sustenabilitate în cadrul OTP Bank România. 

În urmă cu trei ani, OTP Bank România a demarat o călătorie de transformare, numită Apollo, cu obiective ambițioase de creștere organică și un amplu proces de schimbare. În tot acest timp, banca a alocat investiții considerabile în tehnologie și a păstrat o abordare centrată pe client, ceea ce a generat o schimbare în mentalitatea organizațională. Strategia ESG a băncii vine în contextul acestei schimbări de paradigmă, sustenabilitatea fiind una dintre priorităţile şi direcţiile strategice în următorii ani. 

Foto: Dreamstime