Alpha Bank a finalizat transferul operațiunilor Orange Money România (portofoliul de clienți, aplicația mobilă, portofoliul de carduri de credit și angajații) începând cu 12 ianuarie 2024, dată la care operațiunile de retail au fost preluate.

Clienții Orange Money Romania vor continua să beneficieze de produsele și serviciile existente, fără modificări ale beneficiilor și condițiilor contractuale, urmând să obțină în plus acces la întreaga ofertă de servicii bancare a Alpha Bank Romania.

`În urma parcurgerii tuturor etapelor prevăzute din punct de vedere legal, suntem bucuroși să anunțăm finalizarea procesului de preluare a operațiunilor locale ale Orange Money de către Alpha Bank Romania. Astfel, continuăm să îmbinăm tradiția, inovația și flexibilitatea care ne caracterizează, adăugând agilitatea și competențele Orange Money pentru a oferi clienților noștri o experiență digitală superioară. Multumesc echipelor Orange Money și Alpha Bank pentru efortul depus în îndeplinirea acestui obiectiv”, a spus Sergiu Oprescu, Președinte Executiv al Alpha Bank Romania și Director General al Rețelei Internaționale Alpha Bank Group.

Prin integrarea activităților de retail ale Orange Money, Alpha Bank Romania își extinde semnificativ atât baza de clienți, cât și oferta de soluții digitale, devenind astfel un jucător important în sectorul bancar digital din România. Odată cu finalizarea tranzacției, angajații Orange Money Romania au fost integrați în echipa băncii.

Context

În august 2023, Alpha Bank Romania a semnat un contract de transfer de business cu Orange Money România, care se referă la preluarea activităților de retail și care cuprinde portofoliul de clienți, activele digitale de top (aplicația mobilă), portofoliul de carduri de credit și angajații.

Lansată în 2016, soluția Orange Money a devenit o alternativă la serviciile bancare tradiționale din România, oferind o experiență digitală completă pentru emiterea cardurilor de debit și credit, transferuri, plăți și alte operațiuni financiare zilnice.

Ca urmare a acestei tranzacții, clienții Orange Money vor beneficia în continuare de servicii financiare digitale end-to-end ca parte din Alpha Bank România.