Asociația Română de Fintech (RoFin.Tech) continuă demersul de transformare a comunității de fintech, cu ajutorul seriei de evenimente Fintech Minds Meetup.

În 19 aprilie 2022, de la ora 17.00, asociația organizează un nou meetup, care se va desfășura online, însă se anunță a fi foarte interesant, având în vedere tema propusă: oportunitățile și provocările open banking-ului. 

Vorbitorii vor dezbate stadiul de implementare al Directivei (UE) 2015/2366 a Parlamentului European și a Consiliului din 25 noiembrie 2015 privind serviciile de plată în cadrul pieței interne (cunoscută sub denumirea PSD 2), precum și noile modificări care se anunță în prima jumătate a anului care vor asigura tranziția spre PSD 3.

Invitații acestei ediții sunt:

  1. Raluca Micu – Head of Payments Oversight Division, BNR,
  2. Cosmin Cosma – CEO & Cofondator Finqware,
  3. Alexandru Cociu – CEO &Cofondator Smart Fintech,
  4. Cătălina Arăteanu – Senior Partnership & Ecosystems Manager Raiffesein Bank International

Moderatorul acestei ediții este Răzvan Enache – CX & Growth Consultant.

„Continuăm această serie de întâlniri, informale, în care discutăm concret cum putem potența industria de fintech locală. Tema acestei întâlniri este cu atât mai interesantă având față în față doi dintre fondatorii de companii care activează în domeniul open banking-ului alături de reprezentați ai Băncii Naționale și a partenerului nostru, Raifffeisen Bank care investește în mod activ în acest domeniul respectiv. Așteptăm fondatorii de companii inovatoare din domeniu, specialiștii în digital din industria financiară și, în general, orice pasionat de inovație fintech, să se alăture comunității RoFin.tech cu ocazia acestei ediții”, a spus Magda Săndulescu, Director Executiv al Asociației Română de Fintech.

Evenimentul va fi transmis din Mindspace Business District, marți, 19 Aprilie 2022, începând cu ora 17:00. Accesul la eveniment se face numai pe bază de înscriere și confirmare.

Rezervarea unui loc la eveniment se poate face la acest link.

Primele trei ediții din acest an ale Fintech Minds Meetups au fost dedicate unor subiecte precum plățile, dată analytics și smart lending și au reușit să strângă peste 120 de participanți.

Asociația Română de Fintech a fost fondată în ianuarie 2020 și reunește 20 membri ce reprezintă start-up-uri și scale-up-uri din industria tehnologiilor financiare (fintech).

Aceasta are două obiective fundamentate încă de la fondarea ei: conectarea asociației la autoritățile financiare naționale și europene cu impact în industria fintech, dar și crearea și facilitarea cât mai multor oportunități de dezvoltare pentru membrii asociației.