Platforma de comerț electronic all-in-one pentru IMM-uri, Cloud Cart, cu sediul central în Bulgaria, a obținut o finanțare suplimentară de la un nou investitor, Elevator Ventures, Divizia de Capital de Risc Corporativ a Raiffeisen Bank International (RBI).

Elevator Ventures se alătură investitorului existent NV3, care a contribuit, de asemenea, cu finanțare în această rundă. Veniturile noii finanțări vor fi utilizate pentru a investi în creșterea companiei, inclusiv în dezvoltarea tehnologică și extinderea în noi zone geografice din Europa Centrală și de Est.

CloudCart oferă un software ușor de utilizat pentru a automatiza crearea de magazine de comerț electronic, precum și un ecosistem complet de instrumente și servicii de asistență localizate pentru fiecare piață, pentru a acoperi toate nevoile operaționale zilnice ale întreprinderilor mici și mijlocii. CloudCart creează valoare pentru comercianții online din IMM-uri, ajutându-i să se concentreze pe ceea ce știu să facă cel mai bine: crearea și vânzarea online a produselor și serviciilor lor – în timp ce CloudCart oferă infrastructura și serviciile cu valoare adăugată pentru a-i ajuta să-și extindă afacerea.

După ce și-a început inițial activitatea pe piața bulgară, CloudCart a obținut 3,5 milioane de comenzi din partea magazinelor electronice care operează prin intermediul platformei, peste 34,5 milioane de clienți unici și o cifră de afaceri totală de 140 de milioane de euro realizată de comercianții CloudCart.

„Ceea ce a ieșit în evidență pentru noi a fost înțelegerea profundă de către CloudCart a nevoilor unice și a punctelor de inflexiune ale comercianților din IMM-uri, ceea ce îi motivează pasiunea de a le aborda. Suntem entuziasmați de ritmul continuu de creștere a comerțului electronic în regiunea CEE și credem că Nikolay Iliev (CEO) și echipa sa sunt în momentul optim pentru pentru a-l valorifica”, a spus Maximilian Schausberger, Managing Director al Elevator Ventures.

CloudCart și-a propus să schimbe modul în care se desfășoară comerțul electronic zilnic, astfel că a construit un software sigur și scalabil, dar suficient de flexibil pentru a susține nevoile specifice ale clienților. CloudCart permite acest lucru prin combinarea a ceea ce este mai bun din două lumi, open-source și SaaS, și prin apariția ca un jucător Open SaaS de nivel următor.

În loc să se limiteze la soluții software gata de utilizare, CloudCart a creat un sistem mai deschis, care permite diferiților furnizori de servicii terțe, cum ar fi studiouri web, agenții, designeri și dezvoltatori, să construiască pe baza platformei de bază de comerț electronic. Compania de software se bazează pe tendința de personalizare sporită a serviciilor, care, în opinia sa, va deveni și mai pronunțată în viitor. În această perspectivă, CloudCart face posibilă personalizarea întregului magazin electronic, în funcție de comportamentul de consum al cumpărătorilor.

„ Integrările tehnologice ale CloudCart și parteneriatele pe care le-am încheiat cu actori strategici de pe piață, precum Elevator Ventures, ne oferă șansa reală de a realiza exact acest lucru. Întotdeauna am avut tehnologia și expertiza necesare pentru a ajuta companiile cu nevoile lor de comerț electronic, dar, având în vedere schimbările care apar în comerțul electronic pe zi ce trece, acest lucru deschide mult mai multe oportunități de creștere transfrontalieră pentru noi toți", a menționat și Nikolay Iliev, Co-fondatorul și Director General CloudCart.

Elevator Ventures este entitatea de Corporate Venture Capital a Raiffeisen Bank International (RBI), cu sediul central la Viena. Aceasta se concentrează, în principal, pe investiții în faza inițială și de creștere în fintech și în tehnologiile generice conexe din Europa Centrală și de Est.

Credit foto: Photo 85883002 / Business © Paisit Teeraphatsakool | Dreamstime.com