Banca Comercială Română primește, începând din această săptămână, cereri pentru programul Noua Casă. Creditul Noua Casă de la BCR vine cu o dobândă de 3,17% (2% + IRCC de 1,17%) și 0 costuri pentru analiza dosarului.

Avansul minim este de 5% pentru locuințe care valorează până la 70.000 euro, echivalent lei, și 15% pentru locuințe care valorează între 70.001 si 140.000 de euro, echivalent lei. Suma maximă care poate fi obținută poate ajunge la 119.000 euro, iar termenul maxim de acordare este de 30 de ani. Creditele Noua Casă BCR se acordă în limita plafonului disponibil alocat.

BCR recomandă clienților care solicită creditul Noua Casă de la BCR să se orienteze și către o asigurare de viață care acoperă împrumutul în cazul decesului. La asigurarea de viață se pot adăuga asigurări suplimentare, care acoperă ratele în cazurile de șomaj involuntar, concediu medical prelungit și invaliditate parțială și permanentă, precum și asigurări pentru afecțiuni grave, care acoperă total sau parțial creditul, în funcție de diagnosticul medical. Oferta actuală cuprinde o reducere cu 25% a costului lunar al asigurării de viață. Costul este descrescător, calculându-se lunar în funcție de soldul creditului.

BCR oferă și credit ipotecar standard cu dobândă fixă pe 5 sau 10 ani, produs extrem de util și accesat de către clienții care își doresc o predictibilitate a sumelor de plată, mai ales în actualul context de evoluție a inflației și, implicit, a dobânzilor.

Anul trecut, produsul ipotecar standard, BCR Casa Mea, a reprezentat 71% din totalul vânzărilor de credite imobiliare ale băncii.

Din plafonul total de 1,5 miliarde de lei acordat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru cele 14 bănci intrate în programul „Noua Casă”, 497 milioane de lei au revenit BCR.

Fondurile alocate BCR reprezintă 33% din totalul garanțiilor puse la dispoziție de Guvernul României pentru acest program.

BCR s-a alaturat programului „Prima Casă”, transformat recent în “Noua Casă”, încă din 2009. De atunci, 1 din 4 români a ales să își achiziționeze o locuință la BCR prin acest program guvernamental.

Mai multe detalii despre condițiile și pașii necesari obținerii creditului Noua Casă BCR sunt disponibile aici.

Credit foto: Photo 112833838 © Tero Vesalainen | Dreamstime.com