NN finanțează studenți care vor să se înscrie la EA – The Entrepreneurship Academy în acest an cu burse totale în valoare de 200.000 de euro, contribuind la taxele de școlarizare pe perioada celor patru ani de studii, la care se adaugă burse suplimentare în valoare de 50.000 de euro acordate de universitate.

Mai departe, NN urmărește să susțină dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din România și să faciliteze accesul mai multor tineri cu posibilități limitate la educație aplicată de business. Fondul de burse va fi astfel deschis, începând din toamnă, donațiilor din partea persoanelor sau companiilor care vor să contribuie la educația generațiilor viitoare de studenți EA – The Entrepreneurship Academy.

Bursele NN se adresează tinerilor cu posibilități limitate care vor să urmeze studii aplicate de business în cadrul universității începând din acest an. Tinerii pot aplica până pe 13 iulie 2023, participă la etapa de admitere și află în aceeași zi dacă sunt admiși și se califică pentru bursă, luând în calcul resursele financiare ale familiei în ultimii doi ani și jumătate și numărul de membri ai familiei.

„România este un hub de creativitate și inovație cu multe povești antreprenoriale de succes și mulți tineri talentați care visează la propriul business încă de pe băncile școlii. Știm că antreprenorii sunt un motor în economie și vedem cum România crește odată cu ei, iar asta ne dă convingerea că educația aplicată de business și ecosistemul de resurse, know-how și comunități antreprenoriale trebuie să devină accesibile oricărui viitor antreprenor, indiferent de posibilitățile financiare. Fondul de burse dă șansa mai multor tineri să-și dezvolte propria afacere și, astfel, contribuie la dezvoltarea economică a României”, spune Gabriela Lupaș-Ţicu (foto), Chief Marketing & Operations Officer la NN Romania.

Peste 60% dintre studenții și absolvenții EA – The Entrepreneurship Academy au deja propriul business, cele mai cunoscute business-uri fiind Flip.ro, The Outfit, Glow2Go, Fustițe cu Luminițe, Confidas sau Difrnt, iar tinerii au generat numai în 2022 vânzări cumulate de 1,5 milioane de euro din business-uri incubate în cadrul facultății.

Printre absolvenții EA – The Entrepreneurship Academy de până acum se numără și tineri care au beneficiat de susținere financiară să-și urmeze visul, prin programele de burse proprii sau în parteneriat desfășurate de universitate.

+

EA – The Entrepreneurship Academy funcționează pe baza unui parteneriat cu Team Academy Amsterdam/Stichting Schoolvision, după un model educațional existent de peste 20 de ani în Finlanda și implementat cu succes în peste 18 țări. Facultatea este acreditată internațional de Team Academy Netherlands, împreună cu Institutul Schoolvision, prin Ministerul Educației, Culturii și Științelor din Olanda. Diploma pe care studenții o obțin la finalul celor patru ani de studii, prin dobândirea celor 240 credite ECTS, este Bachelor Degree - Business Administration in Entrepreneurship și poate fi echivalată în România la CNRED, conform Ministerului Educației.