Primul fond de burse pentru viitori antreprenori creat în acest an de NN România, liderul pieței de asigurări de viață și pensii private, și EA – The Entrepreneurship Academy, pentru a susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business crește odată cu implicarea mediului de business și a societății.
Fondul a pornit cu burse de peste 200.000 de euro acordate de NN, iar acum orice companie poate să investească în educația viitoarei generații de antreprenori prin redirecționarea impozitului pe profit sau pe venit și orice persoană se poate implica prin redirecționarea impozitului pe venit sau prin contribuții personale la fondul de burse.
Universitatea de business EA – The Entrepreneurship Academy oferă tinerilor care vor să devină antreprenori acces la educație aplicată de business și la un ecosistem de resurse și comunități antreprenoriale, sprijinindu-i să-și înceapă propriul business încă din facultate.
Citește și:
În prezent, 48% dintre absolvenții universității au deja propriul business, dintre care aproape 70% au pornit în timpul studiilor, înainte de vârsta de 23 de ani, cele mai cunoscute fiind Flip.ro, The Outfit, Glow2Go, Fustițe cu Luminițe, Confidas sau Difrnt. Business-urile absolvenților au în prezent 426 de angajați și au generat numai în 2022 venituri cumulate de aproape 50 de milioane de euro, iar 8 din 10 sunt profitabile.
„Fondul de burse pentru viitori antreprenori finanțează studiile tinerilor care visează să-și deschidă propriul business încă din facultate, dar au posibilități financiare limitate, și le facilitează accesul la cunoștințele și abilitățile antreprenoriale aplicate de care au nevoie pentru a reuși. România va crește odată cu generațiile viitoare de antreprenori și, de aceea, consolidarea ecosistemului antreprenorial local ca motor de creștere al economiei trebuie să fie un efort comun în societate. Fondul susține deja studenți în primul an de studii la EA – The Entrepreneurship Academy și va crește mai departe odată cu implicarea companiilor și societății în ansamblu”, explică Gabriela Lupaș-Ţicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN România.
Investiția în educația viitorilor antreprenori se poate face simplu, pe www.nn.ro/doneaza-burse-ea. Companiile pot redirecționa 20% din impozitul anual pe profit sau pe venit, iar persoanele pot redirecționa 3,5% din impozitul anual pe venit sau pot susține prin contribuții personale, unice sau recurente. Sumele din fondul de burse vor fi alocate tinerilor care aplică la EA – The Entrepreneurship Academy, contribuind la taxele de școlarizare pe perioada celor patru ani de studii.
Citește și:
O parte dintre studenții care au început primul an de studii în cadrul universității de antreprenoriat au primit deja susținere prin contribuția inițială în valoare de 200.000 de euro a NN România la fondul de burse.
Anul universitar a început cu prima călătorie internațională de învățare și, pe parcursul celor patru ani, tinerii vor acumula aproape cinci luni petrecute în experiențe de învățare în Europa, SUA și Asia. În același timp, vor interacționa direct cu 100 de companii din România și cel puțin 20 în companii din afara țării și vor pleca la drum în antreprenoriat cu o rețea deja formată de antreprenori și profesioniști din business, recunoscuți la nivel local, regional sau internațional.
EA – The Entrepreneurship Academy funcționează pe baza unui parteneriat cu Team Academy Amsterdam/Stichting Schoolvision, după un model educațional existent de peste 30 de ani în Finlanda și implementat cu succes în peste 18 țări. Facultatea este acreditată internațional de Team Academy Netherlands, împreună cu Institutul Schoolvision, prin Ministerul Educației, Culturii și Științelor din Olanda. Diploma pe care studenții o obțin la finalul celor patru ani de studii, prin dobândirea celor 240 credite ECTS, este Bachelor Degree – Business Administration in Entrepreneurship și poate fi echivalată în România la CNRED, conform Ministerului Educației.
Citește și:
Foto: Pexels