Compania New Business Dimensions (NBD), lider de piață pe nișa raportării statutare și business intelligence pentru sectorul financiar-bancar, anunță schimbarea acționariatului companiei.

Astfel, noua structură a acționariatului NBD îi include pe Emanuel Oană, CEO și acționar pre-existent, care își majorează deținerile la 55% din capitalul social, devenind acționar majoritar, și Marius Ionescu, care preia 45% din capitalul social și care, pe lângă investiția de capital, aduce know-how-ul pe segmentul activității de trezorerie și a vânzărilor pe piețe externe.

Marius Ionescu are o experiență de peste 10 de ani în cadrul unor importante grupuri financiar-bancare din România, timp în care a construit echipe de management și a dezvoltat echipe regionale de vânzări de produse de trezorerie bancară și produse financiare derivate adresate clienților corporativi. După ce în urmă cu nouă ani a cofondat Pluridio, acesta este în prezent implicat în mai multe companii ce activează în domeniul IT&C.

În cadrul NBD, Marius Ionescu se va implica în conturarea strategiei de dezvoltare a companiei specifice domeniului financiar-bancar, în extinderea internațională și în crearea și dezvoltarea unui grup consolidat de firme din domeniul IT cu ambiții la nivel internațional.

„Am investit în NBD înțelegând foarte bine business-ul său și totodată rolul strategic pe care îl deține în nișa în care activează, dar și potențialul semnificativ de scalare. Există o sinergie între NBD și Pluridio, ambele deservind cu succes sectorul bancar. Am încredere în managementul existent și în echipa solidă de profesioniști pe care o voi susține, și alături de care vom duce mai departe dezvoltarea companiei”, declară Marius Ionescu, CBDO al NBD responsabil de dezvoltare, strategie și piețe externe.

Cumpărătorii au fost asistați în structurarea tranzacției de LBO (Leveraged Buyout) și Due Diligence financiar de Capital Debt Services, reprezentată de Nicolas Pleșea, Senior Partner, cu o experiență de peste 18 ani în structurarea tranzacțiilor de tip leveraged buyout, M&A și private equity.

Asistența juridică privind structurarea tranzacției, exercițiul de due diligence juridic, pregătirea și negocierea documentației tranzacției a fost asigurată pentru cumpărători de casa de avocatură Volciuc Ionescu, prin echipa coordonată de Sabin Volciuc, Ana Sandu-Capra și Ada Butnaru.

Foto: Marius Ionescu și Emanuel Oană