Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, va participa la Future Banking Summit 2024, care va avea loc pe 10 - 11 octombrie la Qosmo Hotel, Brașov. Conferința, organizată de publicația Future Banking, vrea să pună față în față toți actorii implicați în deciziile care vor influența modul în care va arăta economia românească. Astfel, pe lângă reprezentanții instituțiilor financiare și ai mediului privat, la Future Banking Summit vrem să aflăm ce planuri au autoritățile pentru economia românească, ce taxe se pregătesc după mega anul electoral în care ne aflăm și care va fi strategia României de a reduce deficitul bugetar.
„Digitalizarea a transformat fundamental economiile din întreaga lume. Ea a permis companiilor să își optimizeze procesele, să își extindă piețele și să creeze noi modele de afaceri. România, ca parte a acestei tendințe globale, se confruntă cu provocări, dar și cu oportunități imense. În această lume în continuă schimbare, digitalizarea a devenit nu doar un motor al dezvoltării economice, ci și o necesitate pentru a rămâne eficienți în combaterea fraudelor fiscale și a evaziunii fiscale. Această transformare rapidă nu doar că redefinește modul în care trebuie să abordăm aceste provocări, dar și amplifică eficiența și precizia cu care putem identifica și preveni activitățile ilicite”, a declarat Marcel Boloș pentru Future Banking.
Citește și:
Participă la Future Banking Summit 2024 și află cum se va schimba peisajul fiscal românesc
Future Banking Summit este cel mai mare eveniment dedicat inovației din portofoliul Future Banking și reunește 200-250 de reprezentanți din banking, fintech, tehnologie sau consultanță. Conferința de 2 zile care are loc la Brașov va dezbate peste 30 de teme de interes pentru mediul bancar, companii, dar și pentru consumatorii de servicii financiare.
2024 va avea însă și o serie de particularități pe care vrem să le explorăm alături de experți din industria financiară, pornind de la stabilitatea macro-financiară, "sănătatea" sectorului bancar din România și ajungând la modul în care companiile se pot proteja de turbulențe și pot face un cash management eficient. Deși inovația va fi cuvântul de ordine la Future Banking Summit 2024, vom aborda într-un mod pragmatic modul în care companiile (nu doar cele din industria financiară) își pot optimiza activitatea și gestiona cash flow-ul.
Citește și:
„La nivelul administrației fiscale implementăm tehnologii avansate care ne permit să monitorizăm și să analizăm datele într-un mod mult mai detaliat și mai rapid decât în trecut. Utilizarea algoritmilor de inteligență artificială și a sistemelor de analiză predictivă ne ajută să detectăm anomalii și comportamente suspecte pe care administrația fiscală nici nu le avea în vedere. Fie că vorbim de e-factura, modulele antifraudă, e-TVA, SAF-T, e-Sigiliu sau e-Transport, toate sunt instrumente care vor acționa sinergic în vederea asigurării sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, reducerii considerabile a fraudelor fiscale și a evaziunii fiscale, precum și pentru creșterea gradului de colectare”, a transmis ministrul Marcel Boloș.