Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării anunţă lansarea apelului pentru digitalizarea IMM-urilor prin programe de formare. Schema de ajutor de minimis are o valoare de 36 de milioane de euro, echivalent în lei, iar numărul minim estimat al întreprinderilor beneficiare este de 2.000.

„Formarea competenţelor digitale la nivelul IMM-urilor este esenţială pentru dezvoltarea României. Transformarea digitală a administraţiei, economiei şi societăţii înseamnă în primul rând abilitatea noastră de a folosi tehnologiile de vârf, pentru a nu mai fi mereu în urma altor state. Nu este suficient să aducem în ţară tehnologii de ultimă generaţie, trebuie să ştim să le folosim pe scară largă. Acest apel este un pas important în acest sens, iar angajaţii din IMM-urile care vor beneficia de această pregătire avansată vor fi mai pregătiţi pentru a performa în şi pentru România viitorului”, a afirmat ministrul Sebastian Burduja.

În cadrul acestei scheme, se acordă sprijin financiar, sub forma de grant, lMM-urilor care activează în toate sectoarele, din toate regiunile de dezvoltare ale României, în cadrul Planului Naţional de Rezilienţă al României, Pilonul II, Componenta 7.

În cadrul schemei de ajutor de minimis sunt finanţate activităţile de instruire în tehnologiile emergente, respectiv: Internet of things, Big data, Cloud technologies, învăţarea automată, inteligenţa artificială, automatizarea proceselor robotice, Blockchain, Cyber-Physical Systems, Additive manufacturing.

Proiectele urmează să fie puse în perioada septembrie-octombrie, iar evaluarea, selecţia şi contractarea sunt programate pentru octombrie- noiembrie 2022. Perioada de implementare este noiembrie 2022 – decembrie 2025.

Sursă foto: Pexels