Mastercard introduce Crypto Source, un nou program global care le permite instituțiilor financiare să le ofere clienților opțiuni și servicii sigure de tranzacționare cripto.

Raportul New Payment Index 2022 arată că 29% dintre respondenții la nivel global investesc în criptomonede, iar alți 65% preferă ca serviciile de criptomonede să fie furnizate de actuala lor instituție financiară în care au încredere.

În parteneriat cu furnizori reglementați și licențiați de criptomonede, instituțiile financiare partenere Mastercard vor avea acces la o suită extinsă de servicii de cumpărare, stocare și vânzare pentru anumite active cripto, completate de servicii de confirmare a identității, de securitate cibernetică și de consultanță. Oferta Crypto Source este completată de Mastercard Crypto Secure, care consolidează securitatea ecosistemului cripto și sprijină emitenții de carduri să se conformeze reglementărilor complexe din acest domeniu.

În prezent, suita de oferte Mastercard pentru bănci și fintech-uri, în materie de criptomonede, include:

Tehnologii și suport pentru cumpărarea, stocarea și vânzarea anumitor active cripto.

Soluții de securitate, inclusiv soluțiile Mastercard pentru confirmarea identității, analiza criptomonedelor, monitorizarea tranzacțiilor, combaterea spălării banilor, „Know Your Business” și suport pe parcursul etapelor ciclului de viață a unei afaceri, securitate cibernetică și biometrie.

Opțiunile de plată și de încasare a criptomonedelor oferite printr-o gamă largă de produse, inclusiv carduri cripto, servicii de open banking și servicii de plăți transfrontaliere. Instituțiile financiare vor putea, de asemenea, să ofere funcționalități suplimentare utilizând tehnologia Mastercard, precum chitanțe digitale și programe de loialitate.

Gestionarea programelor cripto, inclusiv design de program, dezvoltarea de produse și implementarea soluțiilor de tehnologie, precum și servicii de optimizare și consultanță de marketing, asigurând astfel suport complet pentru bănci, fintech-uri și emitenți pentru a oferi programe cripto la scară largă.

„Pentru Mastercard, încrederea este un principiu fundamental. Anunțul de astăzi este o abordare conectată a serviciilor care vor contribui la incluziunea, în siguranță, a următorului miliard de utilizatori în ecosistemul cripto. Investițiile noastre recente în acest domeniu, precum achiziția CipherTrace și Ekata, ne oferă un set unic de opțiuni care ne ajută să le furnizăm clienților și consumatorilor noștri cele mai avansate soluții tehnice disponibile pe piață”, a spus Ajay Bhalla, President, Cyber & Intelligence, Mastercard.

Pentru a susține acest program, Mastercard își extinde parteneriatul și aria colaborării cu Paxos Trust Company, o platformă de top de infrastructură blockchain reglementată. Parteneriatul urmărește ca Paxos să furnizeze servicii de tranzacționare și custodie a cripto-activelor în numele băncilor, în timp ce Mastercard își va utiliza tehnologia pentru a integra aceste opțiuni în interfețele băncilor, ceea ce va duce la o experiență fără sincope pentru consumator.

În ultimii ani, Mastercard a lucrat alături de clienții și partenerii săi pentru a dezvolta noi servicii și opțiuni care ajută la creșterea accesibilității, siguranței și securității criptomonedelor. Aceste eforturi au fost completate cu adăugarea de noi tehnologii prin Finicity, Ekata, RiskRecon și CipherTrace. Această combinație unică de servicii oferă instituțiilor financiare eligibile posibilitatea de a gestiona direct investițiile în cripto-active pentru consumatori. Mastercard continuă, de asemenea, să sprijine băncile, guvernele și nu numai, prin Practica de Consultanță în Cripto și Monede Digitale.

Mastercard Crypto Source este, în prezent, în curs de pregătire pentru programe pilot. Detalii suplimentare privind disponibilitatea vor fi anunțate ulterior.

Foto: Dreamstime